Selectați pagina

Topul celor mai obeze naţiuni din Uniunea Europeană

Topul celor mai obeze naţiuni din Uniunea Europeană

obezUnul din şase locuitori ai Uniunii Europene suferă de obezitate. Sunt datele celui mai recent raport difuzat de Eurostat.

Studiul mai arată că Malta este campioana blocului comunitar în ceea ce priveşte kilogramele în plus, iar România are cele mai puţine astfel de cazuri.

26 la sută dintre cetăţenii Maltei sunt obezi. Datele se referă la persoanele care au peste 18 ani.

Locul doi pe lista ţărilor cu locuitori cu kilograme în plus îl ocupă Letonia. La peste 21% dintre cetăţeni a fost înregistrată această problemă.

Aproape identică este situaţia în Ungaria, clasată pe poziţia a treia.

Se pare că ţările menționate trebuie să ia exemplu de la România. Asta deoarece în statul vecin au fost înregistrate cele mai puţin cazuri de obezitate din UE. Doar aproximativ nouă la sută dintre locuitorii de peste Prut au kilograme în plus.

Reprezentanţii Biroului European de Statistică susţin că, cel mai frecvent, de obezitate suferă persoanele care au un nivel de educaţie slab.

Statisticile Eurostat au fost realizate în baza unor interviuri efectuate între anii între 2013 și 2015. Potrivit celui mai recent raport ONU, din 1980, la nivel mondial, numărul celor care au probleme cu greutatea s-a dublat.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *