Selectați pagina

TOP 10 țări care renunţă la plățile în numerar

TOP 10 țări care renunţă la plățile în numerar

bani cashTendințele actuale indică în unison că viitorul aparține din ce în ce mai puțin plăților cash, scrie CNBC. Astfel în topul țărilor care pot renunța în scurt timp la plățile în numerar este Belgia, unde 93% din plățile efectuate sunt de tip non-cash, în timp ce 86% din populație folosește un card de debit.

Pe al doilea loc se situează Franța cu 92% plăți non-cash și 69% dintre cetățeni cu -card de debit, după care urmează Canada, Marea Britanie, Suedia, Australia și Olanda.

La poalele piramidei se află două din cele mai mari puteri economice mondiale, precum SUA și Germania, unde ponderea plăților non-cash este de 80%- 76%, iar 72%- 88% din populație deține un card de debit. Pe ultimul loc, top zece, este Coreea de Sud. În acestă țară, plățile non-cash însumează 70% din total, în timp ce cardul de debit este folosit de 58% din populație.

Potrivit specialiștilor, Coreea de Sud ar fi putut fi mult mai sus în clasament dacă nu ar fi existat inițiative sociale și guvernamentale care încearcă să controleze datoriile de uz casnic prin reducerea utilizării de carduri de credit.

Sursa: http://mbc.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *