Producătorul autohton, Serghei Ivanov, din satul Pârlița, raionul Fălești, susține că are 12 ha de cireșe și nu are unde să le vândă, conform stiri.md.

cirese

Tone de cireșe vor rămâne în livezi, la Fălești. În magazine, cireșe și sucuri de import

„Livada este moștenirea părinților mei pentru noi, copiii. Este un an critic. Este al treilea an când nu ne putem realiza marfa. Primii doi ani au fost calamitățile naturale, piatră, secetă, iar în acest an ploile. Am ajuns la concluzia că marfa noastră nu avem cui să o vindem.

Am ajuns, producătorii, să muncim și să nu avem cui să dăm marfa. Am investit în agricultură pentru a avea un trai mai bun, însă nu m-am gândit niciodată că voi mediatiza pe rețelele sociale problema mea. Mă doare când văd în supermarket cireșe de import, mă doare când mă duc la piață și nu am cui să vând cireșe”, declară bărbatul.

Mai mult, agricultorul susține că deschiderea supermarketelor i-a afectat foarte grav pe producătorii autohtoni.

„Pe rafturi se bagă marfă străină, iar marfa noastră nu este. Am mers la un supermarket ca să le propun marfa mea, însă mi-au zis că nu-i interesează.

Suntem obligați să scoatem livezile și să renunțăm. Suntem o țară agrară, dar importăm foarte mult. Noi nu suntem protejați în niciun fel de stat”, a mai menționat bărbatul.