Selectați pagina

Toate slujbele și ceremoniile religioase din Grecia vor avea loc în bisericile din întreaga țară, fără participarea credincioșilor

Toate slujbele și ceremoniile religioase din Grecia vor avea loc în bisericile din întreaga țară, fără participarea credincioșilor

Între 6 și 30 noiembrie, toate slujbele și ceremoniile religioase vor avea loc în bisericile din întreaga țară, fără participarea credincioșilor. Aceștia se vor putea ruga după sfârșitul dumnezeieștii Liturghii, respectând toate măsurile de protecție corespunzătoare.

Potrivit buletinului oficial emis de guvernul grec cu privire la funcționarea bisericilor în zonele gri, în biserici vor avea loc doar ceremonii funerare cu participarea preoților, a membrilor familiei imediate a decedatului și a persoanelor care se ocupă de înmormântare, care nu va depăși numărul total de 9 persoane, toate respectând cu strictețe măsurile de protecție preventivă și instrucțiunile autorităților sanitare.

În plus, autoritățile responsabile cu funcționarea și gestionarea cimitirelor trebuie să respecte măsurile de protecție și să împiedice prezența persoanelor cărora nu li se permite să participe la ceremonie.

Sursa: https://orthodoxtimes.com/without-the-presence-of-believers-the-divine-liturgies/

Traducere: Nușca, Ortodox Info.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке