Selectați pagina

Toate prestaţiile sociale achitate prin BEM ar putea fi transferate la Poşta Moldovei până pe 1 septembrie

Toate prestaţiile sociale achitate prin BEM ar putea fi transferate la Poşta Moldovei până pe 1 septembrie

Posta MoldoveiToate prestaţiile sociale achitate până acum prin intermediul Băncii de Economii urmează să fie transferate către Întreprinderea de Stat Poşta Moldovei de la 1 septembrie. Asta prevede un proiect de decizie propus pentru consultări publice de către Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Potrivit proiectului, până pe 26 august, Banca de Economii urmează să restituie pe conturile Casei Naţionale de Asigurări Sociale mijloacele financiare neutilizate pentru plata prestaţiilor sociale (pensiilor, alocaţiilor sociale de stat), cu prezentarea rapoartelor.

Persoanele care au beneficiat de plata prestaţiilor sociale nominalizate prin intermediul Băncii de Economii pot să-şi schimbe prestatorul prin prezentarea unei cereri în acest sens la o altă instituţie financiară. Până atunci prestaţiile sociale vor fi achitate prin Poşta Moldovei.

Precizăm că Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank vor rămâne fără licenţă pe 16 octombrie, când urmează să se încheie toate procedurile de lichidare a acestora.

Lichidarea, care costă 15 miliarde de lei, vine după ce instituţiile financiare au fost aduse în prag de faliment în urma unui management defectuos, ceea ce presa a numit „jaful secolului”. Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ un miliard de dolari.

Sursa: jurnal.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii