Selectați pagina

Ministrul Sănătăţii din România: “Am solicitat ca toate decesele pe care le avem să fie considerate ca deces suspect coronavirus”

Ministrul Sănătăţii din România: “Am solicitat ca toate decesele pe care le avem să fie considerate ca deces suspect coronavirus”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut o declarație controversată în contextul pandemiei de coronavirus și a suspiciunilor că nu toți cei declarați ca victime a acestei maladii chiar au decedat din cauza Covid-19, relatează Active News

Conform PRO TV, Tătaru a declarat că „Eu am solicitat ca în fiecare județ toate decesele pe care le avem să fie considerate ca deces suspect coronavirus și să avem în continuare o evaluare a lor completă”.

Declarația a fost făcută în contextul cazului unui centru pentru vârstnici de la Galați, în care doi bătrâni care prezentau coronavirus au decedat, iar al treilea a murit fără să fie testat.

Directoarea centrului, infectată la rândul ei, și-a pierdut deja soțul din cauza virusului. Până să afle că e bolnavă, a intrat în contact cu numai puțin de 130 de persoane – pacienți și angajați. Unitatea e în carantină, iar bunicii sunt îngrijiți de numai 12 persoane. Niciun medic nu le este alături.

„Avem acolo un deces al unui bărbat de la căminul de bătrâni. E o anchetă în desfășurare la Galați, la fel cum avem anchetă în desfășurare la orice deces care nu are un test pozitivat”, a mai spus Nelu Tătaru.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/un-nou-focar-de-covid-19-sta-sa-explodeze-la-galati-la-un-camin-pentru-varstnici.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *