Selectați pagina

Toate centrele de securitate socială din Moscova colectează amprentele digitale oamenilor fără adăpost

Toate centrele de securitate socială din Moscova colectează amprentele digitale oamenilor fără adăpost

biometria1În toate centrele de adaptare socială pentru persoanele fără adăpost a Departamentului de Protecție Socială din Moscova, funcționează o sistemă computerizată unică de evidență a vagabonzilor. Mulțumită posibilităților tehnice, căutare oamenilor de stradă mai înainte înregistrați, se săvîrșește cu ajutorul amprentării digitale. Acest lucru a fost spus postului de radio “Govorit Moscva” de către șeful serviciului protecției sociale pentru persoanele fără adăpost din Departamentul Protecție Sociale a orașului Moscova Andrey Pentyuhov.

Sistemul scanării amprentelor digitale a fost introdus cu scopul de a duce evidența vagabonzilor, pentru a preveni dubla oferire asistenței sociale vizate. Stocarea imaginilor cu amprente în sistemul de evidență a persoanelor fără adăpost nu se practică și este tehnic imposibilă.

“Funcția de amprentare digitală nu intră în competența serviciilor sociale,de ele nu se realizeză și nu se va realiza”, – a declarat Pentyuhov.

La momentul de față se planifică de a oferi echipelor serviciilor mobile “Социальный патруль” posibilitatea “de a colecta” amprentele digitale chiar pe stradă, cu ajutorul scanării optice.

Traducere pentru apărătorul de pe: 3rm.info

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.