biometria1În toate centrele de adaptare socială pentru persoanele fără adăpost a Departamentului de Protecție Socială din Moscova, funcționează o sistemă computerizată unică de evidență a vagabonzilor. Mulțumită posibilităților tehnice, căutare oamenilor de stradă mai înainte înregistrați, se săvîrșește cu ajutorul amprentării digitale. Acest lucru a fost spus postului de radio “Govorit Moscva” de către șeful serviciului protecției sociale pentru persoanele fără adăpost din Departamentul Protecție Sociale a orașului Moscova Andrey Pentyuhov.

Sistemul scanării amprentelor digitale a fost introdus cu scopul de a duce evidența vagabonzilor, pentru a preveni dubla oferire asistenței sociale vizate. Stocarea imaginilor cu amprente în sistemul de evidență a persoanelor fără adăpost nu se practică și este tehnic imposibilă.

“Funcția de amprentare digitală nu intră în competența serviciilor sociale,de ele nu se realizeză și nu se va realiza”, – a declarat Pentyuhov.

La momentul de față se planifică de a oferi echipelor serviciilor mobile “Социальный патруль” posibilitatea “de a colecta” amprentele digitale chiar pe stradă, cu ajutorul scanării optice.

Traducere pentru apărătorul de pe: 3rm.info