Selectați pagina

Toate animalele care trăiesc într-un orăşel din Spania sunt considerate de acum „locuitori non-umani” şi au drepturi

Toate animalele care trăiesc într-un orăşel din Spania sunt considerate de acum „locuitori non-umani” şi au drepturi

pisicaAutorităţile dintr-un orăşel din Spania au decretat oficial că animalele care trăiesc aici sunt considerate „locuitori non-umani”. Decizia a fost luată după ce aproape toţi cei 330 de locuitori din Trigueros del Valle au votat în favoarea acestui proiect de lege.

Proiectul a fost propus de primarul socialist Pedro perez Espinosa, care a vrut să le confere animalelor de aici un nou statut. Acum el a jurat că va respecta nu doar nevoile locuitorilor, ci şi ale concetăţenilor săi non-umani, care trăiesc alături de oameni de peste o mie de ani, spune primarul, citat de Daily Mail.

Deocamdată nu se ştiu detalii despre noul document care apără drepturile animalelor de aici şi nimeni nu ştie ce vor face, de exemplu, stăpânii unor animale foarte bolnave, care ar trebui eutanasiate.

Prin noua lege, oraşul interzice orice practică menită să rănească sau să mutileze un animal, inclusiv cunoscutele lupte cu tauri care au loc în Spania.

Coridele, o tradiţie considerată parte din patrimoniul cultural al ţării, sunt tot mai controversate în ultimii ani. Luptele cu tauri au fost interzise prin lege în provincia Catalonia, în anul 2010, în urma unui vot. Ulterior, şi alte regiuni au urmat acest exemplu, dar coridele se practică încă în zona Madrid.

Şi alte ţări au luat unele măsuri în favoarea animalelor. India a decretat în anul 2013 că balenele şi delfinii sunt „persoane non-umane” şi că este ilegal ca ele să fie ţinute captive, în scopuri de divertisment.

Sursa: http://adevarul.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *