Selectați pagina

Romania: Toata lumea se leaga de Catedrala, dar megalomanul Templu Masonic nu deranjeaza pe nimeni

Romania: Toata lumea se leaga de Catedrala, dar megalomanul Templu Masonic nu deranjeaza pe nimeni

templu masonicMarea Lojă Națională din România, a francmasonilor, vrea să construiască un mare centru de evenimente lângă Romexpo. Noua construcție a francmasonilor ar urma să fie ridicată pe un teren aflat în proprietatea statului. Conform proiectului prezentat miercuri în Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei, în noua clădire vor fi amenajate o parcare subterană, 8 săli de spectacole, un restaurant, un club, dar și un muzeu și o bibliotecă. De asemenea, noua clădire va deveni sediul organizației.

Marea Lojă Națională din România vrea să construiască un mare centru de evenimente pe Bd. Expoziției, lângă Romexpo. Terenul pe care ar urma să fie ridicată noua construcție are 2.448 de metri pătrați și a fost primit de francmasoni de la RAPPS printr-o hotărâre de Guvern.

Marea Lojă Naţională Masonică a primit gratuit de la Guvernul Ponta un teren cu o valoare de peste 2,1 milioane de lei, pentru construirea unei clădiri “de interes public”, în decembrie 2013.

Marea Lojă va folosi timp de 49 de ani terenul de 2.500 metri pătraţi, care se află în vecinătatea complexului Romexpo din Capitală.

Terenul, administrat de către RA-APPS a fost cedat pentru Asociaţia “Marea Lojă Naţională din România”, printr-o hotărâre aprobată în ultima şedinţă de guvern.

Conform proiectului prezentat miercuri în Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei, în noua clădire vor fi amenajate o parcare subterană, săli multifuncționale, un restaurant, un club, dar și un muzeu și o bibliotecă

Astfel, la primele două niveluri ale clădirii, aflate la subsol, va fi amenajată o parcare cu 112 locuri pentru autoturisme și șase pentru motociclete (câte 56 de locuri pe fiecare nivel).

La demisol este prevăzut un club cu 115 locuri, un lobby, dar și un restaurant cu 150 de locuri.

Parterul va fi ocupat în acea mai mare parte de o sală de spectacole cu 679 de locuri, între care 431 la parter și 248 la balcon).

La nivelurile superioare vor mai fi construite încă șapte săli multifuncționale: patru săli la etajul al doilea (două cu câte 120 de locuri și alte două cu câte 158 de locuri) și trei la etajul al treilea. De asemenea, la ultimul nivel al clădirii (etajul patru) vor fi amenajate un muzeu și o bibliotecă.

Ce au spus membrii Comisiei de Urbanism

Proiectul inițiat de Marea Lojă Națională a României a fost criticat de membrii comisiei de urbanism. O mare problemă a proiectului este faptul că subsolul clădirii ocupă întregul teren oferit de RAPPS pentru acest proiect. Cei care au realizat proiectul spun însă că se a putea planta spațiu verde deasupra subsolului, însă nu i-a convins pe mebrii Comisiei.

“Veți avea mari probleme la mediu pentru că se ocupă tot pământul. Trebuie asigurată zonă cu pământ până în fundul pământului pentru scurgerea apei pluviale plus 10% pentru plantație”, a spus arhitectul Dorin Ștefan, membru al Comisiei de Urbanism.

“Trebuie să obțineți cei 30% spațiu verde: 20% la sol și 10% betonat. Cred că suprafața terenului pentru acest teren ar trebui extinsă”, a spus și Radu Petre Năstase.

Planul Urbanistic Zonal, odată finalizat, va fi supus spre aprobare Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Proiectul nu va putea fi realizat fără aprobarea PUZ-ului de către CGMB.

Sursa: b365.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

5 Comentarii

 1. Teodor Stela (crestinul orthodox )

  NU ne legam de Catedrala cum te exprimi ci de proiectul arhitectural masonic al catedralei ,pentru ca este un proiect eretic si pagan ,fiind o copie a vaticanului …poti sa imi spui ce cauta piscine si zone agreement construite in acelasi proiect cu catedrala ?
  Si intr un caz si in celalalt proiectele sunt stabilite si inrocmite de iudeo masonii care vor musai ca Bucuresti sa fie “noul ierusalim”
  va fi …
  Insa va fi cel care nu ramine piatra peste piatra …ca piatra din capu ungiului nu au luat o in seama zidarii…si va darama aceasta piatra toata constructia inchinata “marelui arhitect ” ucigal ar Crucea din Lavra Pecerska
  Amin.

  Răspuns
 2. Teodor Stela (crestinul orthodox )

  “Piatra din capul unghiului pe care zidarii nu au luat o in seama le va darama toata zidaria ”
  Si la “catedrala ” si la templu lu ..ucigal ar Crucea sunt constructii masonice si eretice
  Poate imi spuneti ce cauta piscine si zone agrement in constructia “catedralei mantuirii neamului ”
  Ni s a spus clar si limpede de Sfintitul Parinte Ioanichie Balan omorat prin otrsvire cu mercur …
  “Cand va ingadui Sfanta Teodora de la Sihla sa vina pe acest pamint pentru ca a fost vanduta in schimbul hainelor arhieresti si blestem draconic este asupra acestui popor ,atunci se va ridica si catedrala “…urmariti interviul cu pictorul Sorin G.dat in 1997 sau poate l ati si vazut dar nu vreti a tine cont ca in ierarhia bor sunt masonii in sutana in mare parte ,lupii in piei de oaie
  noi sa fim pregatiti de lupta vazuta si nevazuta impotriva acestor lupi in piei de oaie si sa stam cu Crucea Sfanta inainte spre Biruinta Cea Adevarata

  Răspuns
 3. Tudor

  Ati uitat un lucru important: din ce bani se va face? De fapt de asta ii deranjeaza catedrala pe multi, ca se face din bani publici, multi bani publici, nu se leaga neaparat de marime. Daca acest templu va fi construit din banii masonilor nu comeanteaza nimeni. Asa merg lucrurile. Totul pana la bani.

  Răspuns
 4. Toma

  Numai ca diferenta e ca asta se face pe banii lor! Pe cand voi…. De Dumnezeu nu va mai temeti si nici de oameni nu mai aveti rusine !

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii