Selectați pagina

Tiraspolul acuză Chişinăul că nu respectă acordul privind tranzitul locuitorilor transnistreni

Tiraspolul acuză Chişinăul că nu respectă acordul privind tranzitul locuitorilor transnistreni

TiraspolRegimul separatist de la Tiraspol susţine că autorităţile de la Chişinău nu respectă acordul privind tranzitul locuitorilor transnistreni, cerându-le acestora acte de identitate eliberate de Republica Moldova.

„Autorităţile moldovene le cer transnistrenilor care au paşapoarte ruse şi ucrainene să prezinte documente de călătorie moldovene sau permise de rezidenţă”, acuză serviciul Afacerilor Externe al pretinsei RMN.

„Solicitările autorităţilor moldovene sunt lipsite de fundament şi depăşesc cadrul acordurilor bilaterale”, se spune în comunicatul de presă, publicat ieri de aşa-numitului Minister al Afacerilor Externe de la Tiraspol şi citat de agenţia locală „Novosti Pridnestrovia”.

Administraţia de la Tiraspol îndeamnă Guvernul de la Chişinău să garanteze libertatea de circulaţie a locuitorilor transnistreni.

Serviciul Afacerilor Externe din regiunea separatistă îi mai îndeamnă pe cetăţenii din stânga Nistrului să nu se lase provocaţi şi să manifeste rezistenţă faţă de tentativele „prelucrării ideologice” şi faţă de presiunile psihologice, exercitate de autorităţile moldovene. Transnistrenii mai sunt îndemnaţi să anunţe toate cazurile de încălcări ale drepturilor lor şi a unei „atitudini tendenţioase” la trecerea frontierei Republicii Moldova.

Sursa: jurnaltv.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *