Selectați pagina

Tipograf creştin, în proces după ce a refuzat publicarea unei reviste gay

Tipograf creştin, în proces după ce a refuzat publicarea unei reviste gay

tipografUn tipograf creştin din County Armagh (Irlanda), a fost dat în judecată pentru că a refuzat să publice o revistă despre homosexualitate.

Nick Williamson de la Bluefire Media a fost abordat de redactorul Danny Tonner de la MyGayZine pentru a-l ajuta să publice revista care face lobby pentru homosexualitate. Williamson a refuzat acest lucru, argumentând că nu-şi poate călca pe conştiinţă şi că valorile sale de creştin îl împiedică să accepte tipărirea unor astfel de lucrări. Nemulţumit şi ofensat, Tonner i-a cerut explicaţii, considerând poziţia lui Williamson ruşinoasă şi stânjenitoare, după cum a declarat pentru The Guardian.

Mai mult, Toney a înaintat un raport despre cele întâmplate la Equality Commision of Northern Ireland, deoarece intenţionează să-l aducă pe Williamson în instanță, notează christiannews.net. Williamson s-a văzut nevoit să ceară asistenţă legală la The Christian Institute, Anglia.

Christian News Network constată că numărul cazurilor de creştini acuzaţi de discriminare împotriva homosexualilor a crescut în ultima vreme. În Canada şi SUA există precedente legale, în care creştinii acuzaţi au fost declaraţi vinovaţi şi amendaţi.

Sursa: semneletimpului.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *