Selectați pagina

Ţineţi minte toată viaţa că este un Singur Dumnezeu şi o singură credinţă mântuitoare: Credinţa Ortodoxă

Ţineţi minte toată viaţa că este un Singur Dumnezeu şi o singură credinţă mântuitoare: Credinţa Ortodoxă

Cuvântul „ortodoxie” este de origine greacă, format din orthos şi doxa, adică dreapta credinţă, închinare adevărată, sobornicească, învăţătură care se plasează în continuitatea directă şi neîntreruptă a Tradiţiei apostolice, prin intermediul teologiei patristice şi neopatristice şi care formează credinţa comună a Bisericii neîmpărţite din primul mileniu.

,Ortodoxia se identifică cu însăşi tradiţia apostolică, aşa cum a fost confirmată, interpretată şi dezvoltată prin consensul Bisericii Universale. De fapt, didascalia ‒ adică regula de credinţă apostolică ‒ a fost criteriul de bază al Ortodoxiei.

Ţineţi minte toată viaţa că este un Singur Dumnezeu şi o singură credinţă mântuitoare: Credinţa Ortodoxă. Milioane de sfinţi şi mucenici au murit pentru credinţa noastră.

Mare dar este să te naşti Ortodox, dar şi pedeapsă mai mare dacă nu te-ai folosit de acest dar. La Ierusalim vine Sfânta Lumină din cer, care preţ de 5-6 minute nu te arde, iar această Lumină vine doar la Paștele ORTODOX.

Dumnezeu arată ADEVĂRUL, doar că mintea omului este întunecată de păcat și nu înțelege faptul că trebuie să ia în serios mântuirea. CREDINŢA FĂRĂ FAPTE E MOARTĂ. Mulţi se mint spunând: am credinţă în suflet.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *