Selectați pagina

Tinere din Moldova, vândute clienților turci pentru a fi exploatate sexual

Tinere din Moldova, vândute clienților turci pentru a fi exploatate sexual

trafic de organePatru femei de 19, 21 și 40 de ani, membre a unui grup infracțional, specializat în trafic de ființe umane, au fost reţinute în timp ce se aflau pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău și intenționau să traverseze frontiera de stat a împreună cu o ulterioară victimă.

Potrivit oamenilor legii, suspectele racolau victimele din familii social-vulnerabile din raioanele țării, cu vârste cuprinse între 18-25 de ani, în scop de exploatare sexuală în Turcia.

Astfel, ca urmare a documentării, polițiștii au stabilit că timp de jumătate de an, membrii grupului prin intermediul anunțurilor publicate pe rețelele de socializare, au recrutat circa patru tinere. Suspectele le promiteau tinerelor locuri de lucru în calitate de dansatoare într-un club de noapte din Istanbul, Turcia, însă ajunse la destinație, acestea erau exploatate sexual.

În luna septembrie, suspectele aflându-se în municipiul Chișinău, și continuându-și acțiunile infracționale, au recrutat un grup de tinere din Molodva, cărora urma să le organizeze transportarea în Dubai, în scopul prestării serviciilor sexuale contra plată. Astfel, femeile au fost reținute. În timpul reținerii, cât și în cadrul perchezițiilor, au fost ridicate obiecte şi mijloace probatorii ce dovedesc pe deplin complicitatea și vinovăția acestora.

Bănuitele riscă de la 5 la 12 ani de închisoare.

Actualmente, suspecte sunt cercetare în stare de arest, iar polițiștii continuă măsurile speciale de investigații, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și a persoanelor implicate în acest caz.

Sursa: http://stirilocale.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *