Selectați pagina

Thailanda: Măsuri şocante împotriva răspîndirii COVID în şcoli

Thailanda: Măsuri şocante împotriva răspîndirii COVID în şcoli

Vă zic din start că nu știu dacă e fake news ori ba. Ce am găsit pe google: știrea a apărut în contextul deschiderii școlilor în Marea Britanie. Multe ziare de scandal de acolo au scris: metro, mirror, dailymail, the independent. Boris vrea să trimită copiii la școală, iar el nu e cel mai popular cu publicul în perioada asta.

Și dacă e fake news, e cu adevărat trist.

Există pro măsuri de siguranță, şi mă întreb dacă oare așa va arăta viitorul pentru copiii mei. Nu discut dacă e bine sau nu, pentru că nu știu asta. Și nimeni n-a cerut părerea mea. Ce știu însă e că oamenilor le place să fie împreună, să se atingă, să se simtă. Ați văzut cum o întâlnire pe skype nu se compară cu una față în față? La școală, ne plăceau pauzele și colegul de bancă mai mult decât orice.

Pozele sunt din școala Wat Khlong Toey, din Bangkok, Thailanda. 250 de elevi au fost rechemați în clasă, cu aceste noi măsuri de siguranță. În imagini apare fiecare în pătrățica lui sau în cutia lui de plastic, unde se joacă.

Pun pariu că acolo există hârtie igienică și săpun la toaletă. Mai mult, au fost montate chiuvete la intrarea în fiecare clasă. (se văd și în pozele de mai sus)

Școala a fost deschisă de o lună și nu are nici un caz de covid, zic site-urile. În Thailanda sunt 3,351 cazuri de coronavirus și 58 de morți, conform worldometer. Interesant mi s-ar părea să fi fost cineva infectat în această școală, iar virusul să nu se fi răspândit la alții. Că altfel, nici la grădinița lui Tudor n-a fost niciun caz de covid și e deschisă de 2 luni.

Autor: Miruna Ioani

Surse: 

https://www.mirror.co.uk/news/world-news/thai-nursery-kids-separated-pods-22497182

metro.co.uk/2020/08/10/school-children-put-boxes-return-class-lockdown-13108120/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii