Deputata grupului parlamentar „Pro Moldova”, Ruxanda Glavan, susține că șase angajați ai Institutului de Medicină Urgentă au fost testați pozitiv la prezența COVID-19, iar la testul repetat, de două ori, rezultatul a fost negativ.

„Luni, șase angajați, medici și asistenți medicali de la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău au dat analizele la același laborator al ANSP și au ieșit cu rezultate pozitive. Panicați și stresați, oamenii au mers la un laborator privat, au plătit cu banii proprii, au repetat testul și le-a dat – negativ. S-au întors la ANSP, au dat testul a treia oară și, de această dată, le-a ieșit negativ”, spune Glavan.

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului deputata l-a întrebat pe directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, cum explică acest caz, cel din urmă nereușind să dea o explicare clară întrucât președinta Parlamentului a refuzat să îi conecteze microfonul.

La rândul său, șeful Institutul de Urgență, Mihai Ciocanu, a confirmat acest caz.

„Așa s-a întâmplat. A treia oară, după testul la privat, eu am insistat să se facă din nou testul la ANSP. Există un procentaj de 5% ca testul să dea greș. Detalii nu aș putea să vă spun, cred că ar trebui să le cereți de la ANSP”, a spus Mihai Ciocanu.

Sursa: https://www.facebook.com/GlavanRuxanda/posts/1145719215781532