Selectați pagina

Terorist printre refugiati: Membru al Statului Islamic, arestat intr-o tabara din Germania

Terorist printre refugiati: Membru al Statului Islamic, arestat intr-o tabara din Germania

refugiatiUn terorist al Statului Islamic, care sa dadea drept refugiat, a fost arestat, duminica, intr-o tabara din orasul german Stuttgart.

Barbatul, in varsta de 21 de ani, provine din Maroc si a folosit o carte de identitate falsa, informeaza New Observer.

El a fost unul dintre miile de oameni care au cerut azil in cea mai puternica tara de pe Batranul Continent, in weekend, dar a fost descoperit de autoritatile germane, dupa ce acestea au facut legatura cu un mandat european de arestare, emis de politia din Spania pe numele sau.

Teroristul a fost acuzat de recrutare de personal pentru Statul Islamic si a fost persoana de contact pentru multi membri ai gruparii care voiau sa plece din Siria sau Irak.

“Comert” cu pasapoarte false

Arestarea a fost facuta in aceeasi zi in care autoritatile din Bulgaria au gasit cutii pline de pasapoarte false, care urmau sa fie vandute si distribuite sirienilor care vor sa se stabileasca in Europa.

Conform informatiilor furnizate de cotidianul Tagespiegel, este vorba despre 10.000 de astfel de documente, ceea ce demonstreaza faptul ca nu toti migrantii sunt, de fapt, refugiati de razboi.

Un pasaport fals costa in jur de 1.500 de dolari.

Nu numai sirienii sunt interesati de asa ceva. Refugiati din Irak, Afganistan sau Packistan vor sa devina cetateni ai acestei tari pentru a putea cere azil in Europa de Vest. In consecinta, “comertul” cu pasapoarte false infloreste pe zi ce trece.

Potrivit unui raport recent, noua din zece refugiati care vin din Macedonia pretind ca sunt din Siria.

Sursa: ziare.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.