protest DorotcaiaUPDATE Potrivit Publika TV, protestul s-a încheiat acum câteva minute, iniţiatorii anunţând un nou miting pe 10 aprilie.

„La adunarea care are loc acum în satul Doroţcaia, în faţa Primăriei, a fost făcută propunerea de a arunca tricolorul, drapelul de stat, şi al înlocui cu drapelul Tiraspolului. Iniţiativa a fost salutată şi aplaudată. Asociaţia Promo-LEX consideră acest gest o provocare”, relatează Pavel Postică, director de programe la Promo-Lex.

Alţi 180 de localnici, care sunt împotriva iniţativei, organizează concomitent o altă acţiune de protest. La centura de ocolire a oraşului Grigoriopol lângă unitatea paramilitară, sunt concentrate aproximativ 40 de automobile şi autobuze, inclusiv militare, mai susţin reprezentaţii asociaţiei.

Unul dintre reprezentanţii Promo-LEX, aflat la Doroţcaia, a fost deja ameninţat de miliţie să nu filmeze. Ion Manole, directorul executiv al asociaţiei, susţine că acţiunile au fost pregătite din timp.

„Adevărul” a relatat despre un alt protest ad-hoc la Doroţcaia, organizat în urmă cu zece zile. Iniţiatorii susţineau că prin trecerea la republica moldovenească nistreană (rmn) şi-ar recăpăta pământurile, la care nu au acces astăzi, ar primi pensii mai mari şi ar avea gaze mai ieftine. Alţi localnici spun însă că organizatorii plebiscitului sunt „vânzători de neam şi ţară“. Autorităţile din Chişinău dau asigurări că, deşi cineva aţâţă spiritele periodic în localitate, situaţia este sub control.

Sursa: adevarul.ro