Selectați pagina

Tensiuni cu Rusia? Finlanda trimite scrisori către 900.000 de rezerviști

Tensiuni cu Rusia? Finlanda trimite scrisori către 900.000 de rezerviști
rusia finlandaAutoritățile au trimis scrisori la aproape un milion de rezerviști pentru a-i înștiința care ar fi rolul lor în eventualitatea unui război.
Guvernul de la Helsinki a anegat orice legătură între aceste scrisori și criza din Ucraina sau tensiunile cu Rusia, insă analiștii militari și rezerviștii consideră că este clar că Finlanda se pregătește de orice, scrie cotidianul italian Quotidiano.net.
Aparent, scrisorile informează rezerviştii în legătură cu rolul lor într-o eventuală „situaţie de criză”. Scrisorile au început să fie trimise din primele zile ale lunii mai, către sutele de mii de rezerviști.
Armata Finlandei, țară care nu este membră NATO, contează pe 16.000 de soldați, iar cu rezerviștii ar putea ajunge la 285.000 de oameni. Cu o populaţie de 5,2 milioane locuitori, Finlanda este una dintre puţinele ţări din Europa care încă dispune de un serviciu militar obligatoriu pentru bărbaţi.
Luna trecută, Finlanda şi Suedia s-au alăturat membrilor NATO Norvegia, Danemarca şi Islanda într-o declaraţie comună care a citat „provocarea” rusă ca un motiv puternic pentru amplificarea cooperării în sectorul apărării – o mişcare criticată de Moscova.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке