tehnologia_3d_i_las_pe_prini_si_in_n_brae_bebeluul_nainte_de_natere_400Inventatorii japonezi au găsit o modalitate prin care să transforme o ecografie obişnuită a uni bebeluş, într-un duplicat din răşină, corect din punct de vedere anatomic, astfel încât viitorii părinţi să îl poată ţine în braţe încă dinainte ca acesta să se nască.

Copia, denumită „Forma unui înger”, este realizată din răşină, cu ajutorul unei imprimante 3D şi are 9 cm în lungime. Japonezii au declarat că cel mai prielnic moment pentru realizarea copiei este la 8 sau 9 luni de sarcină, când fătul este dezvoltat aproape complet. Modelul este încastrat într-un bloc de sticlă transparentă, asemănătoare pântecului mamei şi costă aproximativ 100.000 de yeni (900 de euro).

 Părinţii care nu îşi permit să cheltuiască o sumă aşa de mare pot primi modelul 3D al feţei fătului, pentru suma de 450 de euro, informează The Daily Mail.

 Înainte de realizarea unui model 3D al unui făt uman, compania producătoare (FASOTECH) a realizat modele 3D ale oaselor sau organelor umane, cu scopul de a-i ajuta pe medici înaintea unor operaţii dificile sau pentru orele de practică ale studenţilor la facultăţile de medicină.

Sursa: semneletimpului.ro