tatuaje toxiceUn grup de medici de la Universitatea Bradford, Marea Britanie, au stabilit ca toxinele din cerneala folosit la tatuase se poate acumula in organism, provocand afectiuni oncologice. Respectivele cerneluri contin nanoparticule, care pot ajunge in sange, se pot depune pe ficat si rinichi, distrugand activitatea acestor organe si paralizant, astfel, organismul omului.

Oamenii de stiinta au efectuat mai multe investigatii si au ajuns la concluzia a unele dintre cernelurile colorate folosite pentru tatuaje contin substante cancerigene, printre care cobalt (in verde si albastru) si mercur (rosu), scrie The Sunday Times.

Exista insa si o veste buna: conform statisticilor, numai 5% dintre saloanele de tatuaj din Marea Britanie folosesc astfel de cerneluri. In schimb, nu exista o lege care sa reglementeze utilizarea unuia sau a altuia dintre tipurile de vopsele.

„Am fost pur si simplu socat sa aflu o asemenea chestiune, precum compozitia cernelurilor nu este reglementata”, recunoaste seful Centrului de dermatologie a Universitatii Bradford, Desmond Tobin.

Nici in Europa lucrurile nu stau mai bine. Studii paralele efectuate de profesorul Jorgen Serup de la Universitatea din Copenhaga, au aratat ca 13 dintre cele 12 tipuri de cerneluri cele mai utilizate in Europa  contin particule otravitoare, care sporesc riscul imbolnavirii de cancer.

Specialistii recomanda ca, inainte de a trece pragul unui salon de tatuaje cei care doresc sa-si impodobeasca trupul cu diferite simboluri, sa verifice unde intra. In plus, tatuajele nu trebuie facute in zone unde sunt alunite.

Sursa: incomemagazine.ro