„Chiar dacă te simți bine” 

sondaje covid de la facebook

Tare bine ne mai simțeam cînd încă nu se inventase vaccinul pentru călătorit, ci doar vaccinuri pentru sănătate

FB știe că mă simt bine, chiar dacă asta sună oarecum descumpănitor. „Chiar și persoanele care se simt bine” pot fi bune la ceva, deși, urmînd logica anunțului, mai bune sînt cele care nu se simt bine.

Cu ce aș putea ajuta eu, care mă simt bine, pe cercetătorii care fac previziuni? Le-aș putea descoperi secretul cum să se simtă lumea bine.

Tare bine ne mai simțeam fără previziuni, rămași în realitate, pe cînd aiurelile și absurdul nu făceau parte din domeniul „științei”, cînd albul era alb și negrul era negru, cînd boala era boală și sănătatea sănătate, cînd a te simți bine nu era un păcat. Cînd încă nu se inventase vaccinul pentru călătorit, ci doar vaccinuri pentru sănătate.

Cît despre oamenii de știință, ei nu ar trebui să se ocupe de previziuni, ci de realitatea obiectivă, să tragă concluzii din cei doi ani de experimente pe sute de milioane de subiecți.

Cu previziuni sau fără, realitatea celor deja făcute va deveni cunoscută, la fel și gradul de dreptate al celor numiți aici „cercetători din domeniul sănătății”.

Sănătate tuturor!

Autor: Savatie Baştovoi, profilul său de socializare