Selectați pagina

ŞOCANT! Țara în care femeile nu vor să mai facă copii

ŞOCANT! Țara în care femeile nu vor să mai facă copii

„A avea un copil acum, înseamnă să-l condamni la suferinţă”, declară Milagros Martinez, una dintre femeile programate pentru sterilizare la un centru de sănătate din apropiere Caracas.  În Venezuela, medicii şi lucrătorii din domeniul sănătăţii raportează un număr tot mai mare de cereri de sterilizare, în contextul în care problemele economice ale ţării se agravează pe zi ce trece, scrie businessmagazin.ro.

 Lipsa de alimente din Venezuela, inflaţia şi sărăcia din sectorul medical au devenit o sursă de nelinişte pentru un număr tot mai mare de femei care optează fără tragere de inimă pentru sterilizări, decât să se confrunte cu greutăţile sarcinii şi a creşterii copiilor. Contraceptivele tradiţionale, cum ar fi prezervativele sau pilulele contraceptive au dispărut, practic, de pe rafturile magazinelor, împingând un număr mare de femei spre o intervenţie chirurgicală în acest sens.

Milagros Martinez, o tânără în vârstă de 28 de ani, s-a hotărât asupra operaţiei după ce a avut un al doilea copil neplanificat deoarece nu a găsit pe piaţă pilule anticoncepţionale. Hrana este greu de găsit, tânăra fiind nevoită să stea la coadă la supermarket încă de la miezul nopţii pentru a cumpăra alimente. Uneori, este nevoită să-şi aducă şi copilul cu ea, care a fost ars de soare în timpul aşteptării de ore întregi. „Sunt puţin speriată de sterilizare – spune ea -dar prefer asta decât să am mai mulţi copii”, la fel ca zeci de alte femei care au luat autobuzul de ora 4:00 AM pentru a participa la „ziua de sterilizare”.

Lucrătorii din domeniul sănătăţiii din state precum Falcón, Táchira şi Mérida evidenţiază faptul că cererile pentru sterilizare au crescut foarte mult în ultimele luni. Trendul evidenţiază faptul că recesiunea brutală a acestei ţări bogate în petrol forţează oamenii să facă alegeri dificile. Femeile însărcinate sunt afectate în mod deosebit, ele luptându-se pentru a găsi hrană şi suplimente adecvate, dau naştere în spitale aglomerate şi cu lipsă de echipamente şi trebuie să petreacă apoi ore întregi la cozi pentru a cumpăra scutece, alimente sau medicamente pentru bebeluşi, care sunt foarte limitate.

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке