Selectați pagina

Ţara care obligă creştinii săraci să îşi înlocuiască icoanele cu portretul președintelui dacă vor să mai primească ajutor social

Ţara care obligă creştinii săraci să îşi înlocuiască icoanele cu portretul președintelui dacă vor să mai primească ajutor social

Credincioşii creştini sau început să înlocuiască tablourile religioase din locuinţe cu postere de susținere ale partidului comunist şi conducătorul acestuia.

Cei care fac acest lucru au promisiunea că vor scăpa de sărăcie.

Potrivit businessmagazin.ro, mii de creştini dintr-un sat extrem de sărac din Sud-Estul Chinei au înlocuit imaginile cu Iisus cu cele ale preşedintelui Xi Jinping; autorităţile au promis că dezvoltă pentru aceştia un program de ajutor şi încearcă, totodată, „să transforme credincioşii creştini în membri loiali ai partidului”.

Plasat la marginea lacului Poyang, cel mai mare lac cu apă dulce din China, provincia Yugan este cunoscută deopotrivă pentru nivelul de sărăcie extremă al locuitorilor dar şi pentru procentul ridicat de creştini din această zonă. Peste 11% din cei 1 milion de locuitori sunt, conform statisticilor, sub limita de sărăcie extremă, iar 10% dintre locuitori sunt creştini.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii