Selectați pagina

Țara care face prima secție de poliție fără polițiști umani

Țara care face prima secție de poliție fără polițiști umani

O țară a decis că nu mai are nevoie de polițiști, ci deinteligență artificială. Partea bună e că nu poate fi coruptă și nici nu te tratează arogant. 

China a anunțat că va construi o secție de poliție, fără oameni, alimentată de inteligența artificială (AI), în Wuhan, unul dintre cele mai populate orașe ale sale. Secția de poliție se va concentra, cel mai probabil, pe vehicule și șoferi. Această mișcare este în concordanță cu obiectivul Chinei de a deveni lider mondial în AI până în 2030, scrie playtech.ro

Secția futuristă va oferi examene simulate pentru șoferi și servicii de înregistrare. Tehnologia de recunoaștere facială de ultimă oră, dezvoltată de Tencent, va identifica cetățenii. Partea cea mai bună e că șoferii nu mai sunt nevoiți să stea la cozi perioade lungi de timp să se înscrie. AI va avea acces la toate informațiile pertinente, de îndată ce va vedea fața persoanei.

Noua secție pare să fie o idee pe cât de îndrăzneață, pe atât de productivă. Din moment ce va fi deschisă 24 de ore din 24, șapte zile din șapte, ar putea face o treabă mult mai bună decât polițiștii, care obosesc, au nevoie de pauză, mâncare sau somn. Totodată, ar putea fi eliminate mita sau eroare de procedură la care mai sunt predispuși oamenii.

Cu toate acestea, în timp ce aceste secții tehnologizate par a fi un lucru bun, ele deschid o discuție mai largă cu privire la modul în care progresele din robotică și sistemele automate vor afecta societatea în general, în special în ceea ce privește munca.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *