Selectați pagina

Sute de persoane au marsaluit impotriva Papei Francisc, pe strazile Kievului

Sute de persoane au marsaluit impotriva Papei Francisc, pe strazile Kievului

mars impotriva papei francisc kiev 2015Participanții la o procesiune care a avut loc in aceasta duminica, la Sărbătoarea Sfantului Print Alexandru Nevski, in Kiev, au pichetat Ambasada Vaticanului din Ucraina, potrivit Interfax.

Ortodocsii au afisat bannere, pe care se putea citi: “O vizită pe teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe Ruse, fără acordul ei, reprezinta o încălcare a regulilor bisericesti”; “Nu prozelitismului Vaticanului in Ucraina Ortodoxa!”.

Ei s-au adresat Nunțiului din Ucraina, Arhiepiscopul Claudio Gugerott, care a raportat că Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, în timpul unei vizite la Vatican, pe 20 noiembrie, l-a invitat pe Papa Francisc sa viziteze Ucraina.

“Papa a acceptat oficial invitația. Acest lucru înseamnă că vizita propusă Papei în Ucraina va avea loc în acești termeni, conveniti la nivelul Ministerelor Afacerilor Externe ale Ucrainei și Vaticanului”, se arata in adresa.

Autorii au reamintit că vizita Papei în orice țară este, de obicei, o misiune pastorală și, conform normelor relațiilor inter-bisericești, o vizită pe teritoriul canonic al altei Biserici trebuie să fie discutata cu ierarhia ei.

Ambasada a fost ultimul punct al procesiunii, la care au participat câteva sute de persoane. Acestea au marsaluit pe străzile principale ale capitalei Ucrainei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *