Selectați pagina

Sute de muncitori români, testați pozitiv cu COVID-19 la o fermă din Germania

Sute de muncitori români, testați pozitiv cu COVID-19 la o fermă din Germania

Situație complicată pentru lucrătorii români de la o fermă din sud-vestul Germaniei. Cel puțin 200 de români au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, anunță gandul.ro, citat de publika.md

Cel mai mare furnizor de carne și produse din carne din Germania a devenit focar de infecție cu noul coronavirus. La abator, unde lucrează circa 500 de români, au fost confirmate sute de cazuri de COVID-19, conform Antena3.

În total, la această fermă din sud-vestul Germaniei, lucrează 700 de oameni, din care 500 sunt români. Dintre aceștia, circa 200-300 au testat pozitiv pentru noul coronavirus.

Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, spune că a existat și un caz grav în rândul românilor, persoană care a necesitat intubare și ventilare, însă muncitorul respectiv a fost tratat și externat între timp.

„Oamenii aceștia, spre deosebire de muncitorii sezonieri, lucrează în mod deosebit în abatoare, în condiții extrem de grele, cu distanță mică între ei, dar locuiesc în oraș, în condiții decente, nu sunt obligați să locuiască în ferme. Sunt între 200 și 300 de cazuri (cu COVID-19-n.red.). (…)

Mulți au fost internați, unul dintre ei aflu acum, din surse româno-germane civice, e vorba de Asociația Româno-Germană care funcționează pe bază de voluntariat, mulți au fost externați. Cel care a fost supus intubarii cu un mecanism de ventilare mecanică a fost externat. Cazul critic a fost lămurit”, a spus Emil Hurezeanu la postul citat.

Sursa: https://www.publika.md/coronavirus-sute-de-muncitori-romani-testati-pozitiv-la-o-ferma-din-germania_3073151.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *