Selectați pagina

Sute de mii de francezi au demonstrat pentru familia naturală

Sute de mii de francezi au demonstrat pentru familia naturală

protest frantaMişcarea populară La Manif Pour Tous, din Franţa, a manifestat duminică, 5 octombrie, pentru a cere renunţarea la legiferarea reproducerii asistate medical şi a practicii mamelor-surogat. Mişcarea a estimat numărul celor care au ieşit în stradă la 500.000 de manifestanţi la Paris şi 80.000 la Bordeaux şi în alte oraşe ale ţării. Estimările Jandarmeriei au fost însă mult mai moderate, avansând cifra de 70.000 de persoane la Paris. Dar membrii mişcprii acuză că nu este pentru prima dată când se estimează mult mai puţini manifestanţi de către autorităţi.

manif_2

Demonstranţii au cerut renunţarea la legiferarea reproducerii asistate medical şi a practicii mamelor-surogat, pe care ei o califică drept sclavie modernă şi transformare a bebeluşului în marfă. Ei au avertizat că aceste legi sunt făcute în mod special pentru a le servi cuplurilor homosexuale. Opoziţia lor se bazează pe ideea că un copil nu poate deveni obiectul unui contract şi nu poate fi privat de dreptul de a trăi în familia sa naturală şi de a avea mamă, tată, fraţi şi bunici.

La Manif Pour Tous a lansat în accest scop şi o carte scrisă de Jean-Pier Delaume-Myard, un homosexual francez care se opune căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi sarcinii purtate pentru terţi. În cartea „Homosexuel contre le mariage pour tous”, acesta arată că în stilul de viaţă homosexual căsătoria nu joacă un rol important, iar majoritatea cuplurilor homosexuale nu îşi doresc copii. Cartea mai cuprinde mărturii despre dezvoltarea copilului aduse de experţi şi poziţia liderilor celor mai importante comunităţi religioase din Franţa cu privire la acastă chestiune. Este prefaţată de homosexuali americani care se opun căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi dezvăluie eşecurile înregistrate în SUA ale metodelor şi politicilor de reproducere asistată medical şi de sarcină pentru terţi (practica mamelor-surogat).

Mişcarea La Manif Pour Tous este apolitică şi se finanţează din donaţii. Cele online pornesc de la suma de 7 euro. Anul trecut, mişcarea a scos în mod repetat în stradă milioane de francezi pentru a cere renunţarea la legiferarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi a dreptului la adopţie pentru acestea – o revendicare pe care politicienii francezi nu au respectat-o până la urmă, legea reuşind să obţină aprobarea în forul legislativ. În acest moment, în Franţa, cuplurile homosexuale au dreptul de a adopta copii, dar nu au dreptul la reproducere asistată medical.

Sursa & foto: La Manif Pour Tous

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *