500 de bebeluși, născuți de mame surogat în Ucraina, așteaptă să fie ridicați de cei care i-au “comandat” dar nu pot călători în Ucraina din cauza restricțiilor anti-corona.

“Este inuman ce se întâmplă, un motiv în plus, alături de multe altele, de ce nu trebuie să existe un comerț cu oameni, cu embrioni sau cu așa zise “mame surogat”. În engleză i se spune ce este: Rent-a-womb, închiriază un pântec. Femeia e redusă la funcția nașterii, ca un incubator.

Ucraina este un Eldorado al medicinii de reproducere, pentru că aici, spre deosebire de majoritatea țărilor, este legal, este ieftin, bebelușii sunt garantat albi, birocrația e complice și nu e nevoie de o călătorie până în Tailanda sau India pentru a obține un copil. Cât de practic…

Exploatarea temută în cazul traficului de organe are loc cu siguranță în cazul “mamelor surogat” cu femeile sărace din Tailanda, India, și chiar și Ucraina. Prostituarea femeii atinge pur și simplu o nouă versiune, high-end: în timp ce înainte era cumpărată “doar” sexualitatea femeii, acum îi este exploatată fertilitatea.”

– Birgit Kelle, din articolul “500 de bebeluși îi așteaptă pe cei care i-au “comandat”: daunele colaterale scandaloase ale “mamelor surogat”, Focus, 15.05.2020

Mai jos: clip postat de o firmă din Ucraina care comercializează “mame surogat”. 46 de bebeluși sunt acum în așteptare. Ei au fost “comandați” de “părinți” din Spania, Italia, Anglia, Franța, Bulgaria și… chiar și din România. “Costul” unui copil: 9.900 €.

Sursa: https://www.nytimes.com/2020/05/16/world/europe/ukraine-coronavirus-surrogate-babies.html