Selectați pagina

Surparea unui mit: Consumul de lapte duce la întărirea oaselor

Surparea unui mit: Consumul de lapte duce la întărirea oaselor

Deși laptele de vacă a fost recomandat la scară largă în țările occidentale ca fiind necesar pentru creșterea și sănătatea osoasă, dovezile colectate în ultimii 20 de ani arată nevoia de a regândi strategiile pentru construcția și menținerea oaselor puternice.

Ratele fracturilor osoase osteoporotice sunt cele mai ridicate în țările care consumă cel mai mult lapte,  produse lactate, calciu și proteine ​​animale. Majoritatea studiilor privind riscul de fractură osoasă oferă puține sau nicio dovadă că laptele sau alte produse lactate ar fi benefice pentru oase.

Dovezile acumulate arată că consumul de lapte sau produse lactate poate contribui la riscul de cancer de prostată și cancer ovarian, boli autoimune și unele afecțiuni în copilărie. Deoarece laptele nu este necesar pentru oameni după înțărcare și conținutul nutritiv pe care îl conține este ușor disponibil în alimente fără proteine ​​animale, grăsimi saturate și colesterol, vegetarienii pot avea rezultate mai bune vizavi de bolile cronice, dacă limitează sau evită consumul de lapte și alte produse lactate. Oasele sunt mai bine aservite dacă urmați echilibrul calciului și vă concentrați eforturile asupra creșterii aportului de fructe și legume, limitării  proteinei animale, exercițiului fizic regulat, obținerii unei expuneri la soare adecvate sau a vitaminei D suplimentare și obținerii a aproximativ 500 mg Ca /zi din plante (surse vegetale).

Prin urmare, produsele lactate nu ar trebui să fie recomandate într-o dietă vegetariană sănătoasă.

Sursa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19321571

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *