Selectați pagina

Supravegherea cetăţenilor atinge cote alarmante: yahoo, google sau twitter nu vor mai avea voie să-şi anunţe utilizatorii că sunt supravegheaţi de către guvern / servicii secrete!

Supravegherea cetăţenilor atinge cote alarmante: yahoo, google sau twitter nu vor mai avea voie să-şi anunţe utilizatorii că sunt supravegheaţi de către guvern / servicii secrete!

supravegherea-cetatenilorAberaţiile supravegherii electronice a cetăţenilor de către guverne şi servicii secrete ating cote alarmante. Vreau să fiu bine înţeles. Sunt pentru supravegherea electronică şi a comunicaţiilor pentru persoanele suspecte (cu probe) de terorism şi activităţi infracţionale, după aprobarea de către un judecător. Însă, sunt total împotriva supravegherii generale a cetăţenilor pe principiul: “trebuie să fie nişte terorişti / infractori printre ei”.

Dar, precum spuneam mai sus, aberaţiile în domeniul supravegherii electronice atinge niveluri îngrijorătoare. De exemplu, în Marea Britanie, conducătorii marilor corporaţii care îşi avertizează utilizatorii că sunt supravegheaţi de către guvern/servicii secrete ar putea ajunge chiar la închisoare pentru divulgarea acestui fapt! Citez de pe boingboing.net:

Miniștrii britanici fac lobby pentru a transforma în infracțiune informarea utilizatorilor de către companiile tehnologice precum că guvernul britanic îi spionează. Multe companii tehnologii, ca Twitter, Yahoo și Google, au o politică de notificare a utilizatorilor atunci când suspectează că un organism de la nivel guvernamental încearcă să le acceseze contul.

Mai exact, miniștrii din Marea Britanie vor să facă infracțiune dezvăluirea firmelor tehnologice către utilizatorii ei că datele lor sunt transmise către organizații de securitate, cum ar fi MI5, MI6 și GCHQ (Comunicaţiile Naţionale din Marea Britanie). De exemplu, politica Twitter este aceea de a-şi notifica utilizatorii că sunt spionaţi, cu excepţia cazului în care există o hotărâre judecătorească.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *