Începînd cu mijlocul săptămînii trecute, locuitorii din cîteva zone ale Marii Britanii au fost martori unui fenomen ciudat – „ceaţa roşie”, fenomen pe care nu l-au văzut nici măcar pe youtube pînă atunci. Însă după cîteva zile, această ceaţă stranie a acoperit tot Regatul Unit. Situaţia a ajuns pînă la aceea că în ţară s-au închis chiar şi unele aeroporturi.

Ca şi în majoritatea cazurilor cînd oamenii se confruntă cu fenomene nemaiîntîlnite, la tv apar diferiţi „specialişti”, care se numesc pe sine „meteorologi”. Şi aceşti oameni încearcă să îi convingă pe telespectatori că acesta e „un fenomen natural estetic”, că se datorează „atmosferei care refractă lumina”.

Într-adevăr, atmosfera joacă un rol de prismă, dar rezultatul e un efect ca cel ar curcubeului, care conţine nu numai culoarea roz. Şi dacă teoria dată ar fi adevărată, atunci ar trebui practic zilnic să vedem ceaţă ba roşie, sau albastră, verde.

O altă explicaţie ar fi emisii ale unei întreprinderi chimice, care ar crea nu numai ceaţă, dar şi ploaie sau zăpadă de aceeaşi culoare. În acest caz însă apare întrebarea – e posibil ca o întreprindere chimică să polueze cerul de-asupra întregii Anglii?

Evident că nu, mai ales că tote deşeurile chimice din Anglia de demult sunt transportate în India şi alte ţări, coducerea cărora nu le pasă de mediul înconjurător.

Încă un fenomen straniu s-a întîmplat recent în Spania, iar oamenii îl numesc ca fiind „sunetele Apocalisei”:

Atunci cînd cerul e purpuriu, şi în jur se aude un sunet infernal… efectul este cu adevărat impresionant.

Autorii clipurilor afirmă că nu au folosit careva filtre video sau audio, ci ca efectul e unul aşa cum îl vedeţi – cerul are culoarea dată, iar la un moment se aud nişte sunete stranii, despre provenienţa cărora nu se ştie nimic.

Şi în sfîrşit, în lume mai există şi aşa fenomen precum înroşirea bruscă a rezervoarelor de apă:

https://twitter.com/SebCostello9/status/1098483246268968965

Clipul video e din Westgate Park, Melbourne, unde un lac întreg a devenit roz. Şi din nou, „meteorologii” afirmă ca de vină ar fi careva alge speciale, care dau apei culoarea dată.

Posibil să fie aşa precum spun ei, însă în anul 2012 în acest lac nu existau nici un fel de alge sau microorganisme roşii, iar totul a început relativ nu demult, concomitent cu înroşirea rîurilor şi lacurilor din întreaga lume.

Şi precum spun textele din Vechiul Testament, „înroşirea apelor” va face parte din fenomenele prevestitoare Apocalipsei.