Aproape 2 milioane de tineri LGBT+ din Statele Unite iau în considerare suicidul, conform unui studiu care subliniază riscurile la adresa sănătăţii, citat de Thomson Reuters Foundation.

Tendinţa periculoasă se manifestă cu prevalenţă în rândul adolescenţilor LGBT+, cu vârste între 19 şi 24 de ani, se arată în cercetarea realizată de The Trevor Project, un grup pentru prevenirea suicidului, scrie AGERPRES

În ciuda progreselor realizate în ultimii ani în ceea ce priveşte drepturile persoanelor homosexuale, tinerii LGBT+ sunt expuşi unor pericole la adresa sănătăţii mintale, au notat specialiştii The Trevor Project.

Concluziile studiului au demonstrat că, anual, peste 1,8 milioane de tineri LGBT+ din Statele Unite iau în considerare suprimarea propriei vieţi.

Aproape unul din cinci tineri LGBT+ a avut o tentativă de suicid în ultimul an, conform cercetării de la începutul acestei luni.

”Suicidul continuă să fie o criză de sănătate publică prezentă la tinerii din SUA, în special în rândul tinerilor (LGBT +)”, a declarat într-un comunicat Amit Paley, director al The Trevor Project.

”O mai bună înţelegere a experienţelor ce afectează sănătatea mintală a tinerilor LGBTQ reprezintă un pas important în abordarea riscului semnificativ mai mare al acestora de a comite o tentativă de sinucidere”, a precizat Paley.

La studiul realizat de The Trevor Project au participat aproape 35.000 de pesoane LGBT+ cu vârste cuprinse între 13 şi 24 de ani din Statele Unite.

Rezultatele sunt comparate cu cele ale unei cercetări publicate în 2015 de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA potrivit căreia 43% dintre studenţii homosexuali, lesbiene sau bisexuali s-au gândit la suicid în anul anterior, procent semnificativ mai mare în comparaţie cu cel de 15% în cazul studenţilor heterosexuali.

Sursa: https://www.reuters.com/article/usa-lgbt-suicide/suicide-risk-at-crisis-proportions-among-lgbt-youth-us-research-idUSL2N23Y0I0