Selectați pagina

Suedia se pregătește de război cu Rusia folosind strategia din epoca Războiului Rece

Suedia se pregătește de război cu Rusia folosind strategia din epoca Războiului Rece
Autoritățile din Suedia au avertizat instituțiile să fie pregătite în cazul unei invazii din partea Rusiei.
Agenția Civilă de Contingență din Suedia a trimis o scrisoare tuturor autorităților locale în care sunt avertizate să fie bine echipate pentru a putea răspunde unor amenințări de război, conform Daily Mail.
Cel mai probabil, scrisoarea reactivează un plan al Suediei din era Războiului Rece, în care au adoptat o strategie de defensivă totală.
Potrivit ziarului suedez Svenska Dagbladet, în scrisoare sunt specificate următoarele: „Operațiunea cere o viteză operațională înaltă, luări de decizii, partajare rapidă a informațiilor, comunicație în caz de criză, flexibilitate, forță și manevrarea informațiilor secrete.
Există totuși persoane care acuză guvernul suedez că se folosește de o posibilă agresiune a Rusiei pentru a justifica cheltuielile din ce în ce mai mari ale armatei.  Guvernul de stânga și cele trei partide de opozitie de centru-dreapta au convenit anul trecut asupra creșterii bugetului apărării cu 5% in perioada 2016- 2020 pentru modernizarea armatei, instalării în perspectivă a unui regiment în Gotland și îmbunătățirii supravegherii subacvatice după observarea unor submarine străine suspecte în apele teritoriale suedeze.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке