Selectați pagina

Suedia blochează vaccinarea copiilor: „Prea multe riscuri”

Suedia blochează vaccinarea copiilor: „Prea multe riscuri”

Suedia blochează vaccinarea pentru copii: printr-o decizie care a făcut imediat înconjurul lumii, Ministerul Sănătății a anunțat că nu va aproba administrarea serului către populația între 5 și 11 ani. Îngrijorarea este că riscurile ar putea depăși beneficiile.

Date oficiale: INSP confirmă că jumătate din persoanele vaccinate s-au infectat cu Covid

Suedia blochează vaccinarea copiilor

„Pe baza cunoștințelor pe care le avem astăzi, riscul de îmbolnăvire gravă la copii este foarte scăzut. Iată de ce nu vedem care sunt beneficiile clare ale unei posibile vaccinări”, a explicat oficialul Agenției de Sănătate, Britta Bjorkholm într-o conferință de presă susținută pentru a arăta rezultatele evaluărilor științifice colectate.

Decizia, potrivit executivului suedez, ar putea fi „revizuită” dacă ar fi dezvoltate noi vaccinuri.

Potrivit celor raportate de agenția Reuters, copiii considerați „la risc”, adică cei care suferă de boli grave, pot fi supuși în continuare vaccinării, cu acordul familiilor.

În 26 ianuarie, Suedia a înregistrat un total de peste 40.000 de noi cazuri de Covid, deși guvernul i-a liniștit pe cetățeni, explicând modul în care spitalele rezistă presiunii, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat la începutul pandemiei.

Joi, 101 pacienți cu COVID au avut nevoie de terapie intensivă, cu mult sub cei peste 400 de pacienți din primăvara anului 2021. În total, aproape 16.000 de persoane au murit de COVID în Suedia de la începutul pandemiei.

Eliminarea tuturor restricțiilor

Pe lângă excluderea vaccinării pentru copii, executivul suedez se gândește și la desființarea ultimelor măsuri restrictive încă în vigoare în țară.

Până pe 9 februarie localurile vor trebui să respecte în continuare un orar de deschidere limitat și cu un număr maxim de persoane în interior. Totuși, începând din următoarele câteva săptămâni, aceste ultime restricții ar putea fi înlăturate.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.