Selectați pagina

Suedia a legalizat pentru imigranți căsătoriile cu minore

Suedia a legalizat pentru imigranți căsătoriile cu minore

Această măsură, de mulți criticată ca fiind o promovare a pedofiliei, guvernul suedez a apărat-o, spunând că unii conaționali ai lor, rezultați imensului aflux de imigrați poligami, aparțin unei ”culturi sensibile, diferite din punct de vedere al opțiunilor sexuale“ ar reprezenta cumva o criza umanitară.

Nu acceptăm sau aprobăm căsătoriilor între copii dar legea prevede că studiile individuale trebuie să se desfășoare pentru fiecare caz în parte. Evaluarea noastră a fost că fetele ar putea trăi cu soții lor în timpul azilului”, a declarat președintele Comitetului Social Karlskrona Ingrid Hermansson.

Această abordare, cu toate acestea, nu a fost împărtășită de Camilla Brunsberg, Partidul Conservator, care a susținut că au fost și cupluri care au trebuit fi separate. Potrivit Brunsberg, fetele au fost plasate într-o zonă rezidențială INSTEAD,  o casă pentru copii și tineri, în timp ce soții lor au fost trimiși să locuiască în rezidențe ale Consiliului de azil pentru imigrare. Brunsberg a argumentat că nu găsit altă alternativă, deoarece toate celelalte soluții implica Suedia, care a trebuit să facă un pas înapoi în acceptarea căsătoriei timpurii.

Chiar și Brunsberg și-a exprimat îndoiala că fetele minore într-adevăr ar îndrăzni să spună adevărul despre situația lor, dacă chiar sunt bucuroase pentru acest fapt, atunci când sunt interogate de către autoritățile suedeze, ceea ce sugerează faptul că evaluările individuale, de fapt, nu ar avea prea multă relevanță.

Cu toate acestea,  Ingrid Hermansson a susținut că testele de rutină în cazurile imigranților minori care sunt căsătoriți, vor continua să fie considerate ca acceptate, cel puțin până ce Asociația suedeză a autorităților locale și a regiunilor (SKL) va prezenta noile norme în materie.

În prezent, legislația suedeză privind căsătoriile cu copii pare să fie aplicată în mod diferit între municipalități. La începutul acestui an, Curtea Administrativă Växjö a admis că fata în vârstă de 14 ani, gravidă cu soțul adult, ar putea trăi în familia de imigranți a soțului, argumentând că aceasta face parte din cultura lor. În mod surprinzător, atât fetița cât și mirele ei au fost extrem de critici față de legea suedeză care interzicea căsătoria cu minori.

„Când ai ca unică soluție fuga din mijlocul unui război, nu te mai gândești la legile țării înspre care te îndrepți“,  a declarat fata minoră tabloidului suedez Expressen.

Anterior, autoritățile suedeze, inclusiv Ministrul Justiției Morgan Johansson și Ministrul Copiilor Åsa Regner, s-au angajat în mod repetat să revizuiască legea cu privire la căsătoriile între copii.

Sursa: vocativ-plus.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.