Selectați pagina

Sucul de sfecla rosie – miracolul detoxifiant si antioxidant

Sucul de sfecla rosie – miracolul detoxifiant si antioxidant

sfecla-rosieSucul de sfecla rosie poate fi consumat cu incredere de oricine si este recomandat chiar si atletilor si celor care lucreaza in conditii dificile.

El contribuie la imbunatatirea activitatii fizice, atenuand efectele negative ale exercitiilor fizice asupra corpului. In plus, sucul de sfecla rotie stimuleaza sistemul imunitar, crescand capacitatea de rezistenta a organismului in fata diverselor boli. Sucul de sfecla rosie contribuie la curatarea intestinelor.
Proprietatile remarcabile ale sfeclei rosii se datoreaza in special si pigmentului colorat pe care il contine: betalaina, un antioxidant puternic, cu un rol puternic in detoxifiere. Mai mult, anumite cercetari recomanda betalaina ca avand si proprietati anticancer. In schimb, betacianina continuta in sucul de sfecla rosie contribuie la eliminarea toxinelor din organism si la prevenirea aparitiei cancerului.

Pe de alta parte, sucul de sfecla rosie ajuta la vindecarea gutei, a bolilor rinichilor si a vezicii biliare. Sucul de sfecla rosie ajuta si la scaderea nivelului de homocisteina si la scaderea serului din colesterol. Sucul de sfecla rosie contine o serie de compusi nutritivi si minerale precum magneziu, fosfor, sodium, potasiu si calciu, dar si cupru, seleniu, zinc, fier si mangan. Sarurile de magneziu, potasiu si sodiu actioneaza benefic asupra sistemului vascular circulator.

La randul sau, magneziul impiedica formarea cheagurilor de sange si depunerea colesterolului pe vasele de sange. De asemenea, minunatul suc de sfecla rosie abunda in vitamine precum B1, B2, B3, C si acid folic. Sucul de sfecla rosie contine si fitochimicale precum aminoacizi, esentiali in dezvoltarea si menttinerea tesutului muscular.

Sursa: Gazeta Noua

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. marele Păcătos

    Detoxifiază foarte bine, însă mai mult de 150 ml nu se recomandă pe săptămână.

    *Mai este ceva care regenerează ficatul, se numeşte seminţe de armurariu – se pregăteşte infuzie.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.