Notă: De ce nu se dau nume, identități in cazul sutelor de imbolnaviri, altfel nimic nu e credibil! Nu te poți încrede in niște oameni care au teste de loterie, o dată negativ –  altă dată pozitiv! Sau se vrea ca tara sa fie cea mai “cuminte” bolnavă din liga OMS ?!

Cităm ştirea apărută pe Monitorul de Suceava:

La doar trei zile de la încetarea carantinei de covid în judeţul Suceava, ies la iveală detalii revoltătoare. Sute de mii de suceveni au fost chinuiţi timp de aproximativ două luni, cu interdicţia de a ieşi din case şi a se deplasa, din cauza unor raportări false făcute de Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

Pentru că au raportat numărul de teste pozitiv şi nu numărul persoanelor pozitive de Covid 19, Suceava a devenit în mod fals, „focarul” de Covid  numărul unu din România.

Pe 30 martie 2020 a fost emisă Ordonanţa Militară numărul 6 prin care s-a instituit carantină totală în municipiul Suceava și comunele din Adâncata, Salcia, Ipoteșsti, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Pe 13 mai, Marcel Vela a emis Ordonanţa Militară  numărul 12 prin care a ridicat carantina de la Suceava.

Însă nu ar fi fost nevoie de carantină dacă DSP Suceava nu „falsifica” din „greşeală” raportările privind persoanele testate pozitiv de coronavirus.

Şefa DSP spune că Suceava a raportat săptămâni la rând numărul de teste efectuate și nu cel al persoanelor contaminate.

Numărul foarte mare de cazuri de Covid-19 raportat în judeţul Suceava și diferențele care apar între numărul total de cazuri, pe de o parte, și suma cazurilor de persoane vindecate, încă pozitive și decese, pe de altă parte, duce la concluzia că undeva pe traseul raportărilor există o eroare.

Întrebată dacă este posibil ca în realitate să se fi raportat numărul de teste cu rezultat pozitiv și nu numărul de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus, șefa DSP Suceava, dr. Manuela Trifan, a răspuns că este foarte posibil, scrie Monitorul de Suceava.

„Sunt cazuri cu nume și prenume, dar fără CNP, fără adresă, nu le putem aloca nici unei unități administrativ teritoriale, pur și simplu nu știm de unde sunt”, a afirmat dr. Trifan.

Şefa DSP încearcă să justifice „eroarea” invocând faptul că la începutul pandemiei, funcționarii DSP lucrau în ture de câte 4 ore la introducerea datelor în sistem, fiecare după propria metodă și pricepere, calificarea celor mai mulți dintre ei nefiind informatica.

Este posibil ca fiecare să fi introdus rezultatele pozitive venite pe tura lui, fără să verifice dacă persoana respectivă este la primul test pozitiv sau dacă a fost un rezultat la o retestare.

Prin urmare, în loc să fie raportată o persoană cu trei rezultate pozitive, în sistem apar trei cazuri pozitive. Același lucru ar putea să fie valabil și la raportarea cazurilor noi.

Si Spitalul de Urgență Suceava, la început nu introducea în tabelele de raportare cazurile de persoane vindecate și externate.

Din cauza raportărilor false, nu se justifică 736 cazuri de coronavirus la Suceava.

Şi neregulile grave se ţin lanţ la Suceava, judeţ condus de PNL.

Morţi raportaţi cu întârziere de o lună de zile, teste făcute preferenţial, raportări false. Bulibăşeală totală.

Procurorii au deschis mai multe anchete la Suceava, iar una dintre acestea vizează testele făcute cu prioritate unor persoane care nu aveau neapărat nevoie de ele, în timp ce probele recoltate unor angajați ai spitalului nu au fost înaintate către laboratoare specializate. Persoane testate pozitiv nu ar fi fost internate în fapt în Secţia de boli infecţioase a spitalului.

Procurorii au descoperit că la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava au fost înregistrate decese ale unor pacienţi care au fost confirmaţi pozitiv în urma testării pentru Covid-19, decese care au avut loc atât anterior datei de 23 martie 2020, cât şi ulterior acesteia.