Selectați pagina

Sub ochii noştri se aplică FEREASTRA OVERTON pentru a accepta CANIBALISMUL ca pe ceva normal

Sub ochii noştri se aplică FEREASTRA OVERTON pentru a accepta CANIBALISMUL ca pe ceva normal

Mai jos prezentăm un caz de anul trecut, o transmisie live pe Facebook, in care doua personaje erau hranite cu bucati de carne taiate din propriile trupuri. Spectacolul sugera că oamenii ar trebui să recurgă la canibalism dacă s-ar confrunta cu dispariția. Stirea a fost prezentata de catre ziarul Adevarul in articolul VIDEO Un artist a transmis în direct un spectacol de canibalism în care doi oameni sunt hrăniţi cu propria carne astfel:

Artistul australian Arthur Berzinsh a stârnit controverse după ce a difuzat în direct o interpretare canibalistică în care doi oameni au fost tăiaţi atent cu un bisturiu şi apoi s-au hrănit cu carnea proprie, scrie IFLScience.com.

Totuşi, nu toată lumea a apreciat această exprimare artistică iar Express.co.uk precizează că în momentul de faţă poliţia a pornit o investigaţie.

„Acest spectacol este o metaforă a societăţii consumiste care se consumă pe sine”, a scris Arthur în descrierea actului intitulat Eschatologie, care însemnă studiul spiritual al morţii şi al „sfârşitului timpului”.

„Chiar şi acum, în post-postmodernism, încă nu avem nici cea mai mică idee care să aducă vreun sens sau justificare existenţei noastre”, a mai explicat artistul.

Spectacolul a avut loc pe 6 martie într-un muzeu din capitala Letoniei, Riga, şi a fost transmis live pe Facebook.

Potrivit IFL Science, în afara spectacolelor de acest gen şi a ucigaşilor în serie, există de fapt o istorie evidentă a canibalismului în rândul oamenilor. De-a lungul veacurilor, arheologii au descoperit mai multe dovezi din majoritatea colţurilor lumii unde în multe situaţii canibalismul nu era o tradiţie sau o practică culturală mai aparte, ci mai degrabă o modalitate de hrănire.

Potrivit doctorilor şi oamenilor de ştiinţă, carnea umană nu este deosebit de hrănitoare pentru oameni şi vine cu multe riscuri pentru sănătate precum boli transmisibile prin sânge.

În ce priveşte legalitatea consumului, în SUA, de exemplu, nu există legi care să interzică în mod explicit canibalismul, deşi în unele state se face referire în mod indirect la obţinerea şi consumarea de carne umană. Situaţia este asemănătoare şi în alte ţări. Totuşi, canibalismul în public şi difuzarea actului pe reţelele sociale aduce o mulţime de probleme juridice neclare.

Îngrozeşte tonul linistit al articolului de mai sus. Daca prezentau doar stirea, mai mergea, dar finalul “academic” rece il consider oripilant. Atata tot a avut de completat autorul: spectacolul este controversat, in trecut canibalismul era o modalitate de hrănire, carnea umană nu este deosebit de hrănitoare, nu prea există legi care să interzică în mod explicit canibalismul si difuzarea canibalismului pe reţelele sociale aduce o mulţime de probleme juridice neclare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке