Selectați pagina

SUA: Tatăl unei eleve, arestat după ce a protestat împotriva citirii obligatorii a unei cărți cu conținut sexual explicit

SUA: Tatăl unei eleve, arestat după ce a protestat împotriva citirii obligatorii a unei cărți cu conținut sexual explicit

Pe 5 mai, William Baer, tatăl unei eleve din clasa a noua de la o școală din statul american New Hampshire, a fost arestat în timpul unei întâlniri a părinţilor cu Consiliul de administraţie al şcolii.

Motivul: a încălcat o regulă instituită de școală, care prevedea că un părinte are dreptul la o singură intervenție, iar aceasta nu trebuie să depășească 2 minute.

Nemulțumirea pe care el a exprimat-o, depășind cele 2 minute alocate, era legată de o carte pe care fiica lui trebuia să o citească în mod obligatoriu, carte despre care părinții nu au fost informați. Între altele, ea conţine o pagină cu conținut sexual explicit, în care este descrisă o scenă de violenţă sexuală între doi adolescenţi:

„Nu am mai citit niciodată așa ceva, parcă ar fi scenariul unui film pornografic”, a declarat tatăl elevei.

El riscă, dacă e găsit vinovat, o amendă de peste 1.000 de dolari.

În primă instanță, oficialii școlii au declarat public, mințind, că părinții au fost informați despre carte, pentru ca, apoi, să își ceară scuze că nu au informat părinții despre ea.

Este unul din numeroasele episoade care dovedesc că părinții sunt împiedecați să supravegheze educația copiilor, mai ales din punct de vedere al moralității.

Astfel de întâmplări ridică întrebarea: ce se va petrece când în şcoli se va introduce şi educația sexuală, în condițiile în care adesea manualele sunt alcătuite de organizații care doresc eliminarea noţiunilor de moralitate și a opiniei părinților în alcătuirea programelor școlare.

 Mai jos puteţi vedea care a fost reacţia fiicei lui William Baer după arestarea tatălui ei.

1 Comentariu

  1. natalia

    E infricosator ce se intampla prin scoli. Si la noi e groaznic ce se petrece la orele de biologie, mi-e sila sa privesc acele manuale, dar si profesorii au innebunit, le explica cu deamanuntul tot si nici nu poti interveni

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *