Selectați pagina

SUA refuză primirea refugiaţilor sirieni

SUA refuză primirea refugiaţilor sirieni

steag_suaMai mult de jumatate dintre guvernatorii din SUA au anuntat ca vor refuza de acum inainte sa primeasca refugiati sirieni, din cauza riscului producerii unor atentate similare celor care au indoliat vineri Parisul, relateaza CNN.

Potrivit sursei citate, cel putin 27 de guvernatori, in majoritate republicani, protesteaza fata de primirea de refugiati sirieni. Duminica, mai multi candidati la nominalizarea republicana pentru alegerile prezidentiale au declarat ca SUA nu trebuie sa primeasca refugiati sirieni, existand riscul ca printre acestia sa se afle militanti ai Statului Islamic.

Pericolul a fost insa negat de Ben Rhodes, consilierul national adjunct pentru securitate al presedintelui Barack Obama, care a explicat, la postul Fox News, ca numarul refugiatilor ce urmeaza sa fie primiti in SUA este limitat si ca acestia sunt supusi unui proces ‘solid’ de verificare. ‘Nu le putem inchide portile acestor oameni’, a subliniat Rhodes.

Criticate pentru lipsa de reactie fata de criza migrantilor declansata de conflictul din Siria, SUA au anuntat la inceputul lunii septembrie ca vor primi 10.000 de refugiati sirieni, la orizontul lui octombrie 2016, comparativ cu numai 1.800 incepand din anul 2011.

Lista statelor care se opun primirii de refugiati sirieni

– Alabama
– Arizona
– Arkansas
– Florida
– Georgia
– Idaho
– Illinois
– Indiana
– Iowa
– Kansas
– Louisiana
– Maine
– Massachusetts
– Michigan
– Mississippi
– Nebraska
– Nevada
– New Hampshire
– New Jersey
– New Mexico
– North Carolina
– Ohio
– Oklahoma
– South Carolina
– Tennessee
– Texas
– Wisconsin

Lista statelor care anunta ca primesc refugiati sirieni

– Colorado
– Connecticut
– Delaware
– Hawaii
– Pennsylvania
– Vermont
– Washington

SURSA: infobiz.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.