Selectați pagina

SUA oficial îşi arată suportul schismaticilor ucraineni pentru crearea unei Biserici Ortodoxe Autocefale în Ucraina

SUA oficial îşi arată suportul schismaticilor ucraineni pentru crearea unei Biserici Ortodoxe Autocefale în Ucraina

Fostul Vicepreședinte american Joe Biden s-a întâlnit cu Patriarhul Filaret și și-a exprimat sprijinul pentru crearea unei Biserici Ortodoxe Autocefale în Ucraina.

Fostul Vicepreședinte american Joe Biden s-a întâlnit luni cu ‘Patriarhul’ uneia dintre Bisericile Ortodoxe schismatice din Ucraina, Filaret, exprimându-și cu acest prilej sprijinul său pentru crearea unei Biserici autocefale în Ucraina.

Conform publicației Orthodox Christianity, Filaret s-a aflat în Statele Unite încă din 14 septembrie, unde a fost primit la Departamentul de Stat al SUA. Vizita sa coincide cu sosirea în Kiev a celor doi exarhi ai Patriarhiei de Constantinopol.

În cadrul întâlnirii, Biden a vorbit despre importanța unei Biserici unite autocefale în Ucraina, pentru consolidarea suveranității Ucrainei. Cu această ocazie, clericul i-a înmânat interlocutorului ordinul “Sfântul Vladimir în gradul doi”, pentru “sprijinul său continuu acordat Ucrainei”.

Clericul a oferit același ordin, dar în prim grad, Senatorului John McCain – după cum informează sursa citată mai sus – în 2015, pentru sprijinul acordat Ucrainei în timpul evenimentelor Euromaidan.

Biden a mai fost distins, de asemenea, de Patriarhul Bartolomeu, pe care l-a vizitat de două ori în Constantinopol, cu „Premiul Athenagoras pentru Drepturile Omului“, în 2015. Într-un interviu recent, amintit de aceeași sursă, ‘Patriarhul’ Filaret a declarat că SUA nu a intervenit în problema Bisericii din Ucraina, nici în oricare altă țară.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *