Selectați pagina

SUA: Numărul avorturilor a atins minimul istoric

SUA: Numărul avorturilor a atins minimul istoric

Numărul avorturilor în Statele Unite a scăzut până la minimul istoric, conform datelor furnizate de Center for Disease Control, agenția guvernamentală pentru prevenirea și controlul patologiilor.

Rata avorturilor – numărul de avorturi la 1.000 de femei de vârstă fertilă – de asemenea a scăzut la 12,1, cu 2% mai puțin decât în urmă cu un an.

Datele prezentate sunt totuși incomplete întrucât nu toate statele raportează statisticile. Totuși, scăderea este confirmată de un raport al Institutului Guttmacher (Guttmacher Institute, pro-avort), considerat a deține cele mai exacte date și statistici referitoare la avort în Statele Unite ale Americii.

Anul trecut, când CDC și-a publicat raportul pe anul 2013, Associated Press nota că agenția nu a mai înregistrat o rată de avorturi atât de redusă din anul 1971, doi ani înainte ca Curtea Supremă să legalizeze avortul în toată țara și pe toată durata sarcinii, prin cauzele Roe c. Wade și Doe c. Bolton. AP se referea desigur doar la cele câteva state unde avortul era legal și se putea raporta ca atare.

Anul acesta, cifrele au scăzut încă și mai mult.

Cea mai importantă scădere se înregistrează la avorturile în categoria de vârstă a adolescentelor, aproape 50%. Cea mai înaltă rată s-a înregistrat la femeile între 20 și 29 de ani.

Spre comparație, în România, la o populație de 17 ori mai redusă, în anul 2014 s-au înregistrat 78.371 avorturi (exclusiv sectorul public). La fiecare 100 de născuţi vii s-au făcut 41 de avorturi. 30% din totalul sarcinilor s-au încheiat printr-un avort (exclusiv avorturile spontane).

Mai mult de 90% dintre avorturi au fost efectuate înainte de a 13-a săptămână de gestație, iar 1,3% (5578) dincolo de 21 de săptămâni de gestație.

Patru femei au murit în urma unor avorturi efectuate legal în 2013, cel mai recent an pentru care aceste date sunt disponibile.

Rata avortului s-a redus constant în ultimul deceniu pe măsură ce organizațiile pro-viață au reușit să convingă legiuitorii să adopte un număr record de legi de protecție a vieții în stadiul prenatal. De asemenea, serviciile de consiliere și sprijin pentru criza de sarcină au jucat un rol integrat în lupta contra avortului.

www.culturavietii.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. Geograful

  Asa este, America are crestere ca TRUMP este anti-avort si asta e foarte bine.

  Problema este insa in EUROPA:

  populatia in Europa SCADE dramatic, si populatia imbatraneste.

  Cea mai MICA natalitate din lume raportata la numarul de locuitori este in:
  -GERMANIA
  -JAPONIA

  Cea mai MARE si uriasa natalitate este in INDIA.

  Conform ultimelor studii INDIA a ajuns la populatie de 1 miliard 400 milioane oameni, la egal cu CHINA.

  In ultimii 20 ani populatia INDIEI a crescut cu cel putin 400 milioane oameni !!

  In timp ce in ROMANIA populatia a scazut in ultimii 30 ani de la 23 milioane de oameni la abia 17 milioane in realitate( 19 milioane pe hartie).

  Insa 2 milioane deja nu mai sunt romani din cei 19 milioane traind sezonier, periodic sau permanent in Occident, iar alte 2 milioane deja stabilite de tot in Occident, deci 4 milioane.

  La SCADEREA aceasta a populatiei trebuie sa adaugam in Romania si faptul ca din cei 17 milioane aprox, aproximativ 1 milion sunt NOI CETATENI romani proveniti din: Israel, Siria, Moldova, China, Olanda, Franta.

  ROMANIA si Guvernul a suplimentat aducerea a noi 7000 de muncitori si angajati din NEPAL INDIA CHINA si alte state pentru ca nu se mai gasesc muncitori pe piata muncii in Romania.

  Si asta e doar inceputul. EUROPA se depopuleaza de tot!
  AMERICA creste, insa populatia americii de 340 milioane locuitori e nimica toata, in EUROPA traiesc 1 miliard de oameni aproximativ, de la Urali la Atlantic.

  In AMERICA ar mai incapea inca un miliard de oameni sa traiasca!

  INDIA care e o tara MICA comparativ cu America si Europa, are 1 miliard 400 milioane locuitori cu o populatie in crestere formidabil.

  Populatia globului a atins 7 miliarde si ceva din cauza INDIEI, CHINEI, AFRICII.

  in timp ce EUROPA AUSTRALIA AMERICA AMERICA LATINA, RUSIA, JAPONIA se depopuleaza de tot!

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *