Selectați pagina

SUA nu știu unde au dispărut 40% din armele trimise armatei afgane

SUA nu știu unde au dispărut 40% din armele trimise armatei afgane

armata-SUAGuvernul SUA nu poate sa spuna ce s-a întîmplat cu aproape 750.000 de arme trimise armatei afgane, potrivit unui raport întocmit de seful Inspectoratului Special General pentru Reconstructia Afganistanului (SIGAR), John Sopko.

“Sîntem foarte ingrijorati că armele platite din banii contribuabililor americani ar putea sfîrși in mîinile insurgenților si vor fi foloste pentru a ucide americani, soldaț afgani si civili”, a declarat John Sopko, citat de Ria Novosti.

Potrivit site-ului, un oficial al SIGAR a declarat ca informatiile, venite de la Deparamentul de Stat pentru Apărare al SUA nu sînt “foarte de încredere”, dar raportul arată ca SUA a trimis fortelor armate afgane 465.000 de arme de calibru mic si 83.000 puști de asalt AK-47 care nu mai erau folosite, scrie ziare.com.

In 2010, Pentagonului i s-a cerut sa implementeze sisteme care sa urmareasca si sa monitorizeze armele oferite Afganistanului si Pakistanului. Doua baze de date, SCIP si OVERLORD, au fost create fara insa a fi sincronizate, si zeci de mii de arme nu au mai aparut in sistem sau informatiile despre ele au fost dublate.

Contabilizarea armelor trimise in Afganistan reprezinta o problema pentru SUA de mai mult timp. In 2009, seriile unui numar de arme estimat intre 46.000 si 250.000 nu au fost inregistrate, astfel incat acestea nu mai pot fi urmarite.

SURSA: mondonews.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.