Selectați pagina

SUA: Încep arestările Vandalilor care se dedau la violență

SUA: Încep arestările Vandalilor care se dedau la violență

Procurorul General al Statelor Unite, William Barr a ordonat Departamentului de Justiție să formeze un grup de lucru dedicat luptei „extremiștilor antiguvernamentali”, în special Antifa.

În textul dispoziției, Barr arată că agitatori profesioniști, ca Antifa, au infiltrat manifestațiile antirasiste și „s-au angajat în acte de violență urmărind să submineze ordinea publică”.

Barr scrie:

„Între alte comportamente anarhice, acești extremiști au atacat cu violență ofițeri de poliție și alți funcționari, au distrus bunuri publice și au privat de libertate și amenințat persoane nevinovate.”

Și Procurorul General continuă:

„Deși acești extremiști au ideologii diverse, ei sunt uniți în opoziția lor față de valorile constituționale fundamentale ale unei societăți democratice de drept… Unii pretind că poartă un mesaj de libertate și de progres, dar în realitate forțe anarhice, distructive și coercitive.”

Barr a identificat membrii mișcării de dreapta, Boogaloo, și ai mișcării de stânga, Antifa, ca principale ținte ale grupului de lucru.

Craig Carpenito, procurorul de New Jersey, și Erin Nealy Cox, procurorul districtului de nord al Texasului, vor conduce acest grup de lucru, care va cuprinde, de asemenea, reprezentanți ai FBI și alte birouri de procurori, informează Dreuz.

Misiunea lor constă în aflarea de informații despre „indivizi, rețele și mișcări extremiste”, să împărtășească datele cu autoritățile locale și să pregătească procurorii locali în privința metodelor de urmărire a extremiștilor antigvernamentali în justiție.

„Scopul final al grupului de lucru este nu doar de a permite urmărirea extremiștilor care se dedau la violență, dar și de a înțelege aceste grupuri pentru a pune capăt violenței înainte ca ea să se producă și în cele din urmă de a elimina această amenințare pentru securitatea publică și statul de drept”, scrie Barr.

Imediat după crearea grupului de lucru, au fost arestați patru bărbați, acuzați că au încercat să demoleze o statuie a fostului președinte Andrew Jackson, lunea trecută, în apropierea Casei Albe.

Departamentul de Justiție a anunțat sâmbătă seara că cei patru sunt acuzați de distrugere de bunuri federale.

Aceasta este o infracțiune pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani. Președintele Donald Trump a declarat în mai multe rânduri că dorește ca membrii Antifa și toți cei care se dedau la violențe și distugeri să primească pedepse maxime.

Cei patru arestați sunt Lee Michael Cantrell, 47 de ani, din Virginia, Connor Matthew Judd, 20 de ani.

Autor: Adrian Pătrușcă, evz.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке