Selectați pagina

SUA ia sub control Agenţia de Ştiri Romfea. De acum adevărul despre ceea ce se întîmplă în Grecia şi pe Athos va rămîne necunoscut

SUA ia sub control Agenţia de Ştiri Romfea. De acum adevărul despre ceea ce se întîmplă în Grecia şi pe Athos va rămîne necunoscut

Autorităţile SUA au decis să abordeze serios problemele religioase ale ortodoxiei greceşti, şi încearcă la moment să preia controlul celei mai importante agenţii greceşti de ştiri bisericeşti Romfea, care pînă în prezent s-a străduit să menţină obiectivitatea în prezentarea informaţiilor.

În prezent, Romfea deschide un nou portal, “Romfea Noutăţi”, cu sediul în SUA. În legătură cu acest eveniment, ambasadorul SUA, Jeffrey Payette, s-a întîlnit zilele trecute cu membrii echipei redacţiei agenţiei de ştiri greceşti şi a discutat cu ei perspectivele de dezvoltare ulterioară a portalului.

Ambasadorul SUA din Atena a subliniat faptul că este conştient de munca deja făcută de Romfea.gr şi că SUA încurajează eforturile de promovarea e libertăţii presei şi de luptă împotriva dezinformării. El a mulţumit echipei Romfea.news pentru eforturile lor de a promova valorile ortodoxiei, compatibile cu valorile democratice ale SUA şi cu libertatea religioasă din lumea creştină.

La rîndul său, echipa Romfea.news a mulţumit ambasadorului SUA pentru întrunirea dată, şi au subliniat angajamentul faţă de valorile libertăţii presei şi a informaţiilor multidimensionale.

Ambasadorul SUA a comentat întîlnirea pe contul său personal de twitter: “Mi-a făcut plăcere să cunosc echipa Romfea.news. Suntem încîntaţi de faptul că Departamentul de Stat al SUA a sprijinit începutul acestor eforturi semnificative de consolidare a presei libere, de luptă împotriva dezinformării și de evidențiere a valorilor pe care le împărtășim cu Ortodoxia și Patriarhul Ecumenic. Vă dorim un început bun!”

Sursa: https://rusk.ru/newsdata.php?idar=83554

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.