Fidel principiului „calea să scăpăm de sărăcie este să-i omorâm pe săraci”, guvernul federal al lui Barack Obama continuă hemoragia de fonduri publice spre lobby-ul și business-ul avortului. Încă 146 milioane USD au fost alocate prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională, USAID, celor mai mari grupări internaționale pro-avort, cu sediul în SUA: International Planned Parenthood Federation (IPPF) și Marie Stopes International (MSI).

Reducerea populației continuă să fie o prioritate a administrației americane, după cum rezultă din „State Foreign Ops bill” – legea operațiunilor în străinătate – adoptată de comisia de specialitate din Senatul american (dominat de Democrați) zilele trecute. Conform acesteia, fondurile alocate „planificării familiale” prin cele 2 instituții amintite ar crește până la 644 milioane de dolari.

Statele Unite au o lungă istorie de promovare a controlului populației în țările în curs de dezvoltare – circa 100 miliarde de dolari au fost folosiți în acest scop în ultimii 20 de ani. Că acum folosim termenul corect politic „planificare familială”, nu schimbă lucrurile – scopul e același.

Avocații „planificării familiale” argumentează că aceste contraceptive cu termen lung de folosință sunt justificate pentru a sprijini scăderea mortalității materne care este foarte ridicată în numeroase țări în curs de dezvoltare. De fapt, alocarea justă de fonduri pentru îngrijirea prenatală, nutriție, apă curată și acces la medicație modernă sunt cheia pentru reducerea dramatică a deceselor materne, după cum am arătat spre exemplu aici.

Însă deocamdată, până când Congresul american va reuși să oprească implementarea mentalității de reducere a populației, promovată de feministele radicale și eugeniști și pusă în operă prin guvernul Obama, va continua deturnarea activității USAID de la oferirea unor programe atât de necesare mamei și copilului.

Sursa: culturavietii.ro