Selectați pagina

SUA: Fermierii creștini excluși de pe piața locală pentru că au îndrăznit să-și spună opinia despre căsătoriile între persoane de același sex își caută dreptatea în justiție

SUA: Fermierii creștini excluși de pe piața locală pentru că au îndrăznit să-și spună opinia despre căsătoriile între persoane de același sex își caută dreptatea în justiție

Cazul familiei de agricultori americani din Michigan, căreia i-a fost interzis să-și vândă produsele pe o piață locală a fermierilor, din cauza convingerilor lor religioase despre căsătorie, a ajuns, în fața instanței.

Apărătorii familiei Steve și Bridget Tennes, proprietari ai Fermelor Mill, din Charlotte, Michigan, au cerut instanței să acorde clienților lor o ordonanță temporară care să le permită să-și vândă produsele la Piața Fermierilor din East Lansing, scrie site-ul The Daily Signal, potrivit ActiveNews.ro.
„De la 1 iunie, am pierdut trei luni și jumătate, timp în care nu am putut participa la un târg al fermierilor, unde am vândut produse penru toată lumea în ultimii șapte ani”, a declarat Steve Tennes, fermierul căruia i s-a dat interzis din cauza faptului că a îndrăznit să-și spună părerea despre căsătoria între persoane de același sex.
Necazurile lor au început încă de anul trecut, în augsut, când s-au trezit puși pe o listă neagră a fermierilor din zonă după ce au postat un comentariu pe Facebook legat de căsătoriile între homosexuali. Cei doi americani postaseră următoarea frază: „Datorită convingerilor noastre religioase, nu vom găzdui  o căsătorie între persoane de același sex la fermele noastre”. Atât și nimic mai mult.
A fost de ajuns ca familia Tennes să devină indezirabilă, iar produsele lor să fie boicotate de orașul East Lansing, care a menționat în mod explicit postarea de pe Facebook drept motiv principal pentru eliminarea celor doi fermieri de pe piața locală.
Disperată, familia Tennes a ajuns să își caute dreptatea în justiție. Ea este reprezentată în acest proces de Alianța pentru Apărarea Libertății, o organizație creștină non profit, care îl apără și pe Jack Phillips, cofetarul din Colorado, al cărui caz a ajuns la Curtea Supremă după ce a refuzat să facă torturi pentru cuplurile homosexuale.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.