Selectați pagina

SUA: Desen animat prezentînd un mariaj homosexual, INTERZIS a fi prezentat public pe motiv că ar zdruncina încrederea părinţilor în reţeaua de televiziune

SUA: Desen animat prezentînd un mariaj homosexual, INTERZIS a fi prezentat public pe motiv că ar zdruncina încrederea părinţilor în reţeaua de televiziune

Televiziunea publică a statului american Alabama (APT) a refuzat difuzarea unui episod al unui serial de desene animate din cauză că prezenta mariajul unor personaje de același sex, informează BBC.

Primul episod din cel de-al 22-lea serial al programului pentru copii „Arthur” prezintă căsătoria personajului Mr. Ratburn cu partenerul său, furnicarul Patrick, relatează Active News

Televiziunea Publică din Alabama a rulat în schimb un episod mai vechi, anunțând că nu intenționează să difuzeze controversatul prim episod din noul serial.

Directorul de programare al APT, Mike McKenzie, a spus că difuzarea desenului animat cu scena căsătoriei homosexuale ar zdruncina încrederea părinților în rețeaua publică de televiziune.

Acesta a afirmat într-un comunicat că „părinții au încredere în prezent că micuții lor pot să se uite la postul public fără supravegherea adulților” și că cei „mai tineri decât publicul țintă” al programului l-ar putea viziona fără acordul părinților.

Stațiile locale de televiziune din Alabama fuseseră avertizate despre acest episod în luna aprilie, moment în care directorul de programe al A.P.T. a decis să nu difuzeze desenul animat.

„Arthur” este un serial de producție canadiano-americană, lansat în 1996, al cărui personaj principal este un porc furnicar cu înfățișare umană, în vârstă de 8 ani, pe numee Arthur Read. Acesta trăiește împreună cu prietenii lui din lumea animală în orașul imaginar Elwood (wood=codru n.r.).

Televiziunea Publică din Alabama refuzase anterior să difuzeze un episod din 2005 al aceluiași serial, în care iepurașul Buster mergea în vizită la o fată care avea două mame.

Sursa: http://www.bbc.com/news/world-us-canada-48350023

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *