Selectați pagina

SUA critică Serbia că a refuzat să îl susţină pe opozantul venezuelean Juan Guaido. Răspunsul SERBIEI: NU suntem COLONIE!

SUA critică Serbia că a refuzat să îl susţină pe opozantul venezuelean Juan Guaido. Răspunsul SERBIEI: NU suntem COLONIE!

Ambasadorul Statelor Unite la Belgrad a fost admonestat vineri de un ministru sârb pentru că a afirmat că Serbia se află “de partea rea a istoriei” din cauza refuzului de a-l susţine pe opozantul venezuelean Juan Guaido, relatează AFP.

Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar la 23 ianuarie, a fost recunoscut până în prezent de peste 50 de ţări, printre care Statele Unite care incită celelalte ţări să îl recunoască.

Tânărul opozant de 35 de ani este angajat într-o confruntare cu preşedintele venezuelean Nicolas Maduro pentru controlul ţării în criză.

Poziţia Serbiei în acest dosar diplomatic a fost criticată miercuri de ambasadorul american la Belgrad, Kyle Scott, care a scris într-un mesaj pe Twitter că “Serbia se află de partea rea a istoriei”, o “lecţie” respinsă de ministrul sârb al apărării, Aleksandar Vulin.

“Serbia nu este o colonie”, şi-a manifestat ministrul indignarea, citat de presa locală, amintind bombardarea Serbiei de către NATO în 1999, lansată pentru a pune capăt conflictului cu Kosovo, dar care a făcut sute de victime civile.

Sursa: https://www.flux24.ro/ministru-sarb-al-apararii-catre-ambasadorul-american-belgrad-nu-suntem-colonie/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *