Selectați pagina

SUA ameninta Rusia cu un “roi de drone”

SUA ameninta Rusia cu un “roi de drone”

droneAviatia americana a dezvaluit o noua strategie din domeniul aparatelor zburatoare fara pilot. Viitoarele avioane vor lansa adevarate “roiuri” de drone, care vor anihila cu usurinte orice sistem de aparare aeriana.

Potrivit Defense News, “roiurile de drone vor fi utilizate in sistemul SoSITE (System of Systems Intergration Technology and Experimentation), care are in vedere “o conlucrare” intre aparatele zburatoare fara pilot, avioane militare de transport si avioane de lupta, un program care se anunta ideal pentru distrugerea rachetelor rusesti S-400“.

Colonelul Brandon Baker, omul care coordoneaza chestiunea dronelor la US Air Force, este convins ca aparitia respectivelor roiuri de drone va schimba vechile reguli de desfasurare a razboaielor. El spune ca roiurile vor putea fi folosite atat in cazul unui atac de amploare, cat si pentru asigurarea unei monitorizatari permanente a unei zone .

Defense News noteaza ca, potrivit estimarilor, roiurile mobile de drone vor “invata” sa evite atacurilor, sa isi modifice, la nevoie, configuratia si sa-si continue deplasarea.

Sursa: http://incomemagazine.ro/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.